De bom barst: Stan Van Samang dient klacht in voor circulerende naaktfoto’s

Stan Van Samang
Al sinds eind augustus circuleren op sociale media naaktfoto’s en -video’s van drie BV’s. Half Vlaanderen had ze zien passeren, de mopjes op Facebook waren legio, maar niemand reageerde. Tot gisteren Stan Van Samang, een van de BV’s, klacht besloot in te dienen tegen onbekenden. Iedereen die nog een naaktfoto van hem doorstuurt, riskeert een boete van 10.000 euro.

Je kon er de voorbije anderhalve week bijna niet omheen. Wie Facebook opende, kreeg toespelingen te zien op de naaktfoto’s en -video’s. Zelfs wildvreemden probeerden anderen te overtuigen om de beelden door te sturen via Whatsapp of Messenger. En dat gebeurde, veelvuldig. Met andere woorden: de drie BV’s stonden letterlijk te kijk voor heel Vlaanderen.  

Toch bleef het al die tijd stil rond de drie personen. Geen woord, geen verklaring, geen reactie in de pers. Tot Stan Van Samang, een van de personen van wie expliciete foto’s werden verspreid, gisteren de stilte doorbrak. Hij had een advocaat onder de arm genomen en diende klacht in tegen onbekenden. Iedereen die de beelden nog verspreidt, riskeert een boete van 10.000 euro. Tegelijk excuseerde hij zich bij zijn fans voor de commotie. Vanochtend trad ook Peter Van de Veire naar buiten. In zijn ochtendshow op MNM legde hij een verklaring af en vroeg hij om vooral zijn gezin en familie met rust te laten.

Hoe alles in zijn werk ging, is niet helemaal duidelijk. Bepaalde media hebben het over een netwerk van een tiental BV’s die naaktfoto’s en -video’s uitwisselden via Whatsapp. Een van de partners van de mannen zou hierop uit zijn gekomen en de foto’s naar vriendinnen hebben doorgestuurd, waarop de bal aan het rollen zou zijn gegaan. Andere media zeggen dan weer dat de mannen in de val zouden zijn gelokt door één zelfde vrouw, die de beelden verspreidde. Hoe het ook zij, het oog van de storm bevindt zich momenteel, onder andere, in Wijgmaal.

Lees meer over