De Bib Leuven sluit even voor omschakeling naar nieuw bibsysteem

bibliotheek
Vanaf vrijdag 19 februari tot en met dinsdag 2 maart 2021 sluit de Bib Leuven (hoofdbib en filialen) - net als 40 andere Vlaams-Brabantse bibliotheken - tijdelijk de deuren om over te schakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Dat heeft een aantal praktische gevolgen voor de Leuvense bibbezoeker.

Alle vestigingen van de Bib Leuven stappen over naar het nieuwe bibsysteem Wise tijdens de laatste twee weken van februari. ‘Dat nieuwe systeem vereenvoudigt de administratie voor onze leners’, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. ‘Maar om alles in orde te brengen en onze medewerkers op te leiden, moeten we alle vestigingen van de bibliotheek even sluiten. Net als 40 andere bibliotheken in onze provincie trouwens. Tijdens de sluiting blijven de e-boeken altijd beschikbaar. Op woensdag 3 maart opent Bib Leuven terug de deuren’.

Goed om weten:

  • Inleveren, uitlenen en reserveren van bibmaterialen via het bibsysteem is tijdens de sluitingsperiode niet mogelijk.
  • De inleverboxen in de bib Leuven Tweebronnen (enkel kant Rijschoolstraat) en de filialen zijn 24/24 open. De materialen worden wel pas verwerkt na de heropening en zullen op dat moment ook van de lezerskaart verdwijnen.
  • De bib verlengt de inlevertermijn automatisch enkele dagen voor lezers van wie de inlevertermijn van de materialen tijdens de sluitingsperiode verloopt.
  • Het volledige aanbod van de e-boeken blijft de hele tijd beschikbaar.
  • Tijdens de sluitingsperiode is de bib bereikbaar voor al je vragen op 016 27 45 00 op werkdagen van 10 tot 17 uur of via mail naar bibliotheek@leuven.be
  • Meer info op leuven.bibliotheek.be

Lees meer over