DANSVLOER, Dansfestival voor en door Leuvenaars

Danserie
DANSVLOER, het gloednieuwe gratis festival dat volledig in het teken van dans staat vindt plaats op 10 oktober 2021 in het STUK te Leuven. Het verenigt de talloze dansorganisaties die Leuven rijk is op een één en hetzelfde podium.

Een verscheidenheid aan voorstellingen, workshops, masterclasses, een expo en een tweedehandsshop voor danskledij passeren de revue. Het festival werd leven in geblazen door Stéphanie Jager en Freya Pauwels, in samenwerking met STUK en stad Leuven. Elke dansliefhebber, groot of klein, kan die dag gratis genieten van dans in al haar facetten, hetzij als deelnemer of als toeschouwer. 

Het wordt een feest waar letterlijk iedereen is op uitgenodigd. Zowel professionele als recreatieve dansers zijn welkom, alsook diegenen die liever van dans genieten van op de tribune. Dansvloers eerste editie probeert zoveel mogelijk stijlen, niveaus en leeftijden te verwelkomen, zowel op als naast het podium. Tijdens de  workshops komen de meest uiteenlopende dansstijlen aan bod zoals house dance, klassiek ballet, wacking, kleuter-ouderdans, popping, salsa, heels, partyrobics, hedendaags, dancehall en nog zoveel meer. Voor de gevorderde danser is er Jacowbski Invites, een concept dat met hun masterclasses een echte auditie-ervaring nabootst. Ze vereeuwigen de op maat gemaakte choreografie op video waardoor iedereen er achteraf een kwalitatief danssouvenir aan overhoudt. Die dag kan je ook doorlopend de expo bezoeken die Leuvense dansorganisaties, - compagnies en dansprofessionals uitlicht en in de bloemetjes zet. Bovendien kan je er misschien een maillot of een paar coole sneakers op de kop tikken  in de tweedehandsshop voor danskledij, in samenwerking met The Empty Shop. 

“Dansscholen komen elkaar vaak tegen op wedstrijden, wat nu niet de meeste vruchtbare plek is om vriendschappen te smeden. Daarom willen we met Dansvloer een dag creëren waar er geen competitie heerst en iedereen welkom is”, aldus Stéphanie Jager, mede-bezielster van Dansvloer. De deelnemende dansscholen spelen een cruciale rol. Zij hebben na een hopeloze periode van verplichte sluitingen en onmogelijke veiligheidsvoorschriften, eindelijk weer iets om naar toe te werken. De dansorganisatie heeft volledig zeggenschap over wat hij die dag wil brengen op de unieke podia van het STUK. De dansers kunnen elkaar bewonderen en toejuichen vanuit het publiek. “We bieden daarnaast ook een hele resem workshops aan met gerenommeerde dansprofessionals van over heel het land. Leuven barst van het danstalent en dat mag gezien en gevoed worden”, vertelt Freya Pauwels, die mee aan de wieg staat van Dansvloer. Voor al wie nog twijfelt; dit wilt u niet missen. Één groot dansfeest, en iedereen is uitgenodigd!

Meer info vindt u op de website www.dansvloerleuven.be

Lees meer over