DANS door LEuVEN’ , een wandelparcours door Leuven centrum met dansende gidsen

dans
Jennifer Regidor is choreografe, danseres en dansdocente, geboren en getogen in Leuven. Sinds 1999 leidt ze haar eigen hedendaagse danscompagnie Lune met voorstellingen in België, Nederland, Spanje, Mexico… Voor dit unieke dansproject combineert ze kleine voorstellingen van Lune met een nieuw concept dat ze hiervoor uitwerkte: ‘LEuVENsweg’.

Dansers/ bewegers uit alle stijlen en culturen uit Leuven en omstreken worden via een open call gevraagd om hieraan mee te werken. Ze worden in een voorbereidende dansworkshop klaargestoomd om te fungeren als dansende gids onder begeleiding van de downtown funky jazzklanken van de gloednieuwe streetband ‘Saxpack’. De LEuVENsweg-dansers nemen het publiek mee langs vier korte voorstellingen door Lune doorheen het centrum van Leuven. Hierin tonen zij work in progress van een nieuwe productie 'IKIGAI' die op 1 april 2022 in première gaat. Het is een creatieproces waarbij de dansers op zoek gaan naar hun levensdoel en is in samenwerking met videograaf David Jacobs (Jacowbski).

De voorstellingen van ‘DANS door LEuVEN’ vinden plaats op zaterdag 26 juni, zondag 27 juni, zaterdag 3 juli en zondag 4 juli 2021, telkens om 17:30, 19:30 en 21:30. "Bij hevig regenweer zullen we jammer genoeg moeten annuleren of verplaatsen, maar hoop doet leven.  Hou het Facebook- event in het oog!"

Elk wandelparcours start op het stadsplan aan de fonteinen van het Herbert Hooverplein en eindigt ongeveer 75 minuten later op het Hogeschoolplein. Kom op tijd, want je wil het begin zeker niet missen.  Elke keer is het anders, zowel de voorstellingen van Lune, de LEuVENsweg-dansers, de belichting, de beleving… dus aarzel niet om meerdere voorstellingen mee te beleven.

Reserveer hier je gratis ticket(s) zodat ze weten dat je komt. 

Onder het motto ‘Even Apart en nu weer Samen’ brengt ‘DANS door LEuVEN’ dans in je leven en laat het jou misschien zelf dansen door Leuven. 

Dit project wordt gesteund door CodeDans (Danspunt), Stad Leuven, STUK, 30CC Leuven, Danscentrum Aike Raes, Provincie Vlaams Brabant.

Lees meer over