Daniël Busser overdondert Yani uit Kessel-Lo met een tuinconcert

yani
Een verrassing van formaat, dat was het voor de 21-jarige Yani Luyckx uit Kessel-Lo toen Daniël Busser ineens aanbelde aan de voordeur. Als trouwe fan van het eerste uur had ze door de coronapandemie de voorbije maanden haar muziekidool keihard gemist.

Ook al ging de Hasselaar regelmatig ‘live’ op zijn socials, deelde hij filmpjes met zijn Busserfam én op YouTube was er een druk bekeken livestream, Yani miste vooral de optredens. De ontlading en de emoties liepen hoog op toen Daniël, samen met zijn gitarist Thomas Renard, Yani en haar familie trakteerde op een exclusief tuinconcert.

Missie geslaagd en wat een geweldig gevoel wanneer je iemand op deze manier kan blij maken. Het was de eerste keer dat ik mijn nieuwe single ‘Zomer’ eens kon spelen voor een beperkt publiek, maar het doet mij vooral nog meer goesting krijgen in de festivalzomer. Ik heb daar geweldig veel zin in”, zegt de populaire artiest.

Uniek concert
Het onverwachte bezoek en thuisconcert van Daniël Busser, dat er kwam met de hulp van Yani’s vader en haar vriendje Gidn, heeft ze te danken aan een wedstrijd die ze vorig jaar won rond Daniël’s duetsingle 'Tu Veux Quoi’. 

Ik was echt zo happy, compleet overdonderd toen ik de voordeur opendeed en Daniël zag staan. Ongelofelijk hoe hij de voorbije zeven jaar muzikaal gegroeid is, maar altijd zichzelf is gebleven. Dat vind ik zo cool en dat hij ondanks het succes nog steeds veel tijd vrijmaakt voor zijn fans en volgers is top”, klinkt het enthousiast. 

Tijdens zijn tuinconcert bracht Daniël Busser naast zijn hits ‘Drijfzand’ en ‘Adrenaline’, een song die hij uitbracht met Snelle en ondertussen al meer dan 4 miljoen Spotify-streams heeft behaald, ook zijn nieuwe single ‘Zomer’. Eén week na de release kwam deze laatste deze week al binnen in de Vlaamse Top 50 van Ultratop. Eind augustus staat Daniël Busser als één van de eerste Belgische hiphop-artiesten op Tomorrowland.

Ook de komende weken kunnen zijn fans nog een exclusief tuinconcert winnen. Als ‘Zomer’ in je Spotify-lijstje staat en je laat het weten via zijn socials, dan maak je grote kans. "Hoe dan ook wordt het een mooie zomer, want eindelijk mogen we weer gaan optreden, iets wat we allemaal ontzettend hard gemist hebben.

 De nieuwe single 'Zomer' van Daniël Busser verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar. 

clipopnames Zomer (c) Raia Maria-Laura
clipopnames Zomer (c) Raia Maria-Laura

Lees meer over