DAAN en Raymond van het Groenewoud komen naar WK-avonden in stadsschouwburg

Iet me wiel
WK
Het WK wielrennen komt naar Leuven, en dat wordt gevierd tijdens 'iet me wiel'. Twee avonden met tal van mooie namen uit de muziek- en de wielerwereld, op vrijdag 17 en zaterdag 18 september in de stadsschouwburg.

Aan de bekende Leuvense zanger Lennaert Maes werd door cultuurcentrum 30CC gevraagd om een speciaal muziekprogramma in elkaar te steken rond het WK wielrennen. Hij zal die avonden met zijn band Lenny & de Wespen tal van bevriende zangers met een hart voor de koers begeleiden tijdens de voorstellingen. Muzikant, tv-figuur en de persoonlijke tatoeëerder van Tom Boonen Tijs Vanneste (De Kemping / Van Echelpoel) doet mee, en wielerfanaten Rick de Leeuw, Klaas Delrue (Yevgueni), Little Kim, en stadssopraan Noémie Schellens bezingen de schoonheid van de koers. 

De line-up is voor beide avonden dezelfde, maar op 17 september wordt afgesloten met DAAN, en op 18 september is Raymond van het Groenewoud de grootste naam. De avonden worden aan elkaar gepraat door Leuvens radio-icoon en wielertoerist Jan Hautekiet. Hij gaat in gesprek met de mama van ons eigen wielerfenomeen Jasper Stuyven, met man-op-de-moto Carl Berteele én met Stijn Devolder, die op het Leuvens stadsparcours eerder al Belgisch kampioen werd en die zich dankzij zijn twee knappe zeges in de Ronde van Vlaanderen een echte flandrien mag noemen.

Tijdens 'iet me wiel' zal het publiek zich perfect kunnen opwarmen voor de unieke gebeurtenis van het WK, dat Leuven binnen enkele weken helemaal op zijn kop zal zetten.

Lees meer over