Controles op schoolbussen, fietsdieven, alcohol en drugs: een overzicht

20 oktober 2019 | 11u39 | Gepost door redactie
Verkeersactie en ongevallen: een overzicht
Afgelopen donderdag hield de Verkeersdienst van de Leuvense politie een gerichte actie naar schoolbussen. De inspecteurs controleerde de chauffeurs op alle verplichte documenten en op alcohol. Er werden 37 bussen gecontroleerd en er werd geen enkele inbreuk vastgesteld. Vrijdag hield het Fenomeenteam en het Fietsteam van de Leuvense politie een actie tegen fietsdiefstallen. Met tien […]
Het bericht Controles op schoolbussen, fietsdieven, alcohol en drugs: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Afgelopen donderdag hield de Verkeersdienst van de Leuvense politie een gerichte actie naar schoolbussen. De inspecteurs controleerde de chauffeurs op alle verplichte documenten en op alcohol. Er werden 37 bussen gecontroleerd en er werd geen enkele inbreuk vastgesteld.

Vrijdag hield het Fenomeenteam en het Fietsteam van de Leuvense politie een actie tegen fietsdiefstallen. Met tien medewerkers trokken ze naar plaatsen die frequent aangedaan worden door fietsendieven. De actie bleek meteen een succes want er werd een fietsendief betrapt aan de fietsenstalling aan de voorzijde van het station. De jongeman gedroeg zich verdacht waardoor beslist werd over te gaan tot controle. In de rugzak van de man zaten twee kniptangen, waaronder een grote boutenschaar, een steeksleutel en een doorgeknipt fietsslot. De verdachte gaf toe dat hij een gestolen fiets in de stalling gezet had. Deze fiets werd in beslag genomen. De eigenaar kon gecontacteerd worden en hij kreeg afgelopen weekend zijn fiets al terug. Verder onderzoek moet uitwijzen of de jongeman nog meer fietsdiefstallen op zijn conto heeft.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de Verkeersdienst van de Leuvense politie een alcohol- en drugsactie waarbij 703 voertuigen gecontroleerd werden. De politie controleerde zowel op de Tiensesteenweg als op Aarschotsesteenweg. Er werden vier rijbewijzen ingetrokken en twee tijdelijk ingehouden voor alcohol. Twee bestuurders reden onder invloed van drugs en hun rijbewijs werd ook ingetrokken. Tijdens de actie werden er ook snelheidscontroles gehouden. Op de Meerdaalboslaan reden 7 bestuurders te snel, waarvan er één zelfs 162 km/u reed. Op de Aarschotsesteenweg reden 21 bestuurders te snel en daar was 78 km/u de hoogst gemeten snelheid. Ook de voertuigen zelf werden gecontroleerd en er werd in twee auto’s drugs gevonden. Eén bestuurder had zelfs een knipmes in de auto. Ondertussen ging het fietsteam aan de slag op verschillende locaties. Twee auto’s gingen op de bon voor verkeerd parkeren, drie automobilisten voor het rijden in een voetgangerszone, één voor het rijden in de verboden richting en één voor het rijden zonder gordel. Er werden ook 27 fietsers zonder licht betrapt en één fietser reed rond met een GSM in de hand.

Het bericht Controles op schoolbussen, fietsdieven, alcohol en drugs: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over