Controle van zwaar vervoer: voor 11.816 euro boetes uitgeschreven

17 oktober 2019 | 17u40 | Gepost door redactie
Verkeersactie: de resultaten
De Verkeersdienst van de Leuvense politie hield woensdagochtend met 5 medewerkers een gerichte actie in het kader van zwaar vervoer. In het totaal werden er 27 voertuigen gecontroleerd. Bij 13 van deze voertuigen werden diverse inbreuken vastgesteld. Deze inbreuken gingen over de technische eisen, de ladingzekering, overlading, de ADR markeringen met betrekking op de vervoerde […]
Het bericht Controle van zwaar vervoer: voor 11.816 euro boetes uitgeschreven verscheen eerst op Leuven Actueel.

De Verkeersdienst van de Leuvense politie hield woensdagochtend met 5 medewerkers een gerichte actie in het kader van zwaar vervoer. In het totaal werden er 27 voertuigen gecontroleerd. Bij 13 van deze voertuigen werden diverse inbreuken vastgesteld. Deze inbreuken gingen over de technische eisen, de ladingzekering, overlading, de ADR markeringen met betrekking op de vervoerde stoffen, het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, de rij- en rusttijden, de vervoersvergunning, de verzekering van de voertuigen en de rijbewijzen van de bestuurders.

Van één van de gecontroleerde vrachtwagens had de bestuurder een vervallen medische schifting op het rijbewijs, wat gelijk staat aan rijden zonder rijbewijs. Voor dit voertuig was geen geldige verzekering afgesloten, de lading, bestaande uit gevaarlijke producten, was niet correct vastgemaakt en de vergunning voor het goederenvervoer was niet aanwezig in het voertuig.

Er werd voor een totaalbedrag van 11.816 euro aan boetes uitgeschreven. Een deel hiervan werd ter plaatse geïnd.

Het bericht Controle van zwaar vervoer: voor 11.816 euro boetes uitgeschreven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over