Controle op bromfietsen en speedpedelecs

21 november 2019 | 16u38 | Gepost door redactie
Controle op bromfietsen en speedpedelecs
Woensdagnamiddag hielden de Verkeersdienst, de Interventiedienst en het Fietsteam van de Leuvense politie samen een actie in het kader van verkeersveiligheid. Verschillende motorrijders en ploegen van het Fietsteam reden rond en begeleidden bromfietsers naar het M. de Layensplein in Leuven. Daar werden 24 bromfietsers aan een grondige controle onderworpen. In de vooravond werd de actie […]
Het bericht Controle op bromfietsen en speedpedelecs verscheen eerst op Leuven Actueel.

Woensdagnamiddag hielden de Verkeersdienst, de Interventiedienst en het Fietsteam van de Leuvense politie samen een actie in het kader van verkeersveiligheid. Verschillende motorrijders en ploegen van het Fietsteam reden rond en begeleidden bromfietsers naar het M. de Layensplein in Leuven. Daar werden 24 bromfietsers aan een grondige controle onderworpen. In de vooravond werd de actie verplaatst naar het Jaagpad in Wilsele. Daar werden 5 bromfietsen, 11 speedpedelecs en verschillende fietsen gecontroleerd.

Er werden allerhande verkeersinbreuken vastgesteld in het kader van foutparkeren (9), verboden richting (2), gordeldracht (1), fietsen op het trottoir (12), fietsverlichting (4), gebruik gsm achter het stuur (2), aangepaste helm op een speedpedelec (1), kledingvoorschriften motorrijders (1) en sturen onder invloed (1).

Van de gecontroleerde bromfietsen bleken er 7 opgedreven te zijn. Twee bromfietsen werden meegenomen door de politie en 5 andere bromfietsers moeten later met hun bromfiets terugkomen om te laten zien dat ze zich in regel hebben gesteld.

Het bericht Controle op bromfietsen en speedpedelecs verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over