Comac eist coronafonds voor jobstudenten

19 maart 2020 | 16u25 | Gepost door redactie
Hogeschool UCLL opent contactluwe campussen
Comac, de studentenbeweging van de PVDA, eist de oprichting van een ‘coronafonds’ voor jobstudenten. Veel studenten in Vlaanderen hebben een studentenjob. Een deel van hen heeft dat nodig om hun studies en hun kot te betalen. Door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus raken bijna alle studenten hun bijverdienste kwijt. Comac eist dat de Vlaamse regering een sociaal noodfonds voor hen opricht.
Het bericht Comac eist coronafonds voor jobstudenten verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Wij krijgen veel signalen van studenten die hun kot deze maand niet gaan kunnen betalen omdat ze zonder studentenjob vallen”, zegt Sander Claessens, woordvoerder van Comac. “Er zijn nu studenten die al hun inkomsten kwijtraken door de maatregelen tegen het coronavirus. Sommige studenten moeten zelfs doorbetalen zonder nog effectief op kot te zitten, omdat ze naar huis zijn gegaan voor de veiligheid.”

Daarom moet er een coronafonds komen dat deze studenten helpt om deze periode rond te komen. Om die eis kracht bij te zetten, roept Comac op om massaal getuigenissen in te geven op haar website. “Wij willen zo veel mogelijk studenten hun verhaal brengen”, zegt Claessens. “Het is belangrijk dat het fonds er komt. We moeten zo veel mogelijk mensen helpen die het nu extra moeilijk hebben door de coronacrisis en sommige studenten vallen daar ook onder.” Getuigenissen invoeren kan, al dan niet anoniem, op www.comac-studenten.be.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Comac eist coronafonds voor jobstudenten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over