Code rood voor alle onderwijsactiviteiten aan KU Leuven

28 oktober 2020 | 15u20 | Gepost door annpeeters
aula
Van 31 oktober tot en met 11 november zal de KU Leuven al haar onderwijsactiviteiten online organiseren. Voor enkele opleidingen die voorbereiden op essentiële beroepen in de zorgsector kunnen wel nog practica en vaardigheidstrainingen ingericht worden.

Naar aanleiding van de recente beslissingen van de Vlaamse regering in de strijd tegen het coronavirus zal de KU Leuven van 31 oktober tot en met 11 november al haar onderwijsactiviteiten online organiseren.  

“Op drie dagen tijd vier keer van koers veranderen valt zwaar, zowel voor onze medewerkers als voor onze studenten”, zegt rector Luc Sels. “Maar wat moet, moet natuurlijk. We hopen dat deze onderbreking van fysieke contacten de kentering kan brengen waar de hele maatschappij zo naar snakt. Maar ook voor het onderwijs is een situatie als deze natuurlijk niet lang houdbaar, want er zijn heel wat onderwijsactiviteiten die niet online georganiseerd kunnen worden.” 

Zorgopleidingen 

Gezien hun essentiële rol in de zorgsector zullen er uitzonderingen gelden voor studenten in de volgende opleidingen: geneeskunde, verpleegkunde, vroedkunde, tandheelkunde en kinesitherapie. Voor hen kunnen sommige onderwijsactiviteiten wel nog op de campus plaatsvinden.  

“Practica en vaardigheidstrainingen zullen wel nog kunnen voor deze opleidingen, gezien hun essentiële rol in de huidige gezondheidscrisis”, voegt Sels toe.

Eerder deze week communiceerde de universiteit over nieuwe maatregelen waarbij onderwijs op de campus voor eerstejaarsstudenten mogelijk zou blijven. Deze regeling wordt nu uitgesteld en zal ten vroegste ingaan op 12 november. 

Lees meer over