Cocodrilo, een film van Jorge Yudice wint Holebikortwedstrijd 2019

9 november 2019 | 12u01 | Gepost door redactie
Cocodrilo, een film van Jorge Yudice wint Holebikortwedstrijd 2019
Vrijdagavond 8 november is de 19e editie van het Holebifilmfestival traditioneel van start gegaan met de openingsavond in het Wagehuys van Leuven. Een goed gevulde zaal toeschouwers konden er genieten uit een selectie van beste kortfilms waarin LGBT+ centraal staat.
Het bericht Cocodrilo, een film van Jorge Yudice wint Holebikortwedstrijd 2019 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Voor de 10e keer op rij gaat het Holebifilmfestival van start met de openingsavond en de kortfilmwedstrijd ‘Holebikort’. Uit maar liefst 190 kortfilms uit 39 landen werd er vakkundig een selectie gemaakt voor de beste inzending, door een jury onder leiding van VRT-nieuwsanker Wim De Vilder, maar de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd werd gekozen door het aanwezige publiek zelf, die hun stem konden uitbrengen op hun favoriete kortfilm.

Dit jaar heeft Cocodrilo, een kortfilm van Yudice uit Spanje gewonnen en slepen de makers een prijs van maar liefst 2000 euro in de wacht.

Een jongeman heeft gebroken met zijn ouders en runt nu een drukbezochte videogamesite. De moeder tracht haar verloren zoon terug te winnen door zijn site te bezoeken. Ze heeft daarbij één toverwoord: Cocodrilo!

Gemist? Nog een kans

De openingsavond is iedere keer gratis met reservatie, maar dit jaar liepen de reservaties snel vol.
Wie toch graag de kortfilms nog wil zien, kan terecht op de Holebikort-avond op maandag 25 november 2019 om 19.30 uur in Cinema Zed – Versalius. Tijdens de Holebikort-avond wordt de juryselectie vertoond. Hierin zitten niet alleen de genomineerde kortfilms die tijdens de openingsavond meedingen naar de hoofdprijs Holebikort 2019, maar ook andere kortfilms die een speciale vermelding kregen.

Het Holebifilmfestival loopt nog tot en met vrijdag 29 november 2019 in maar liefst 24 verschillende steden- en gemeenten over heel Vlaanderen. De programmatie vind je hier.

Foto: Eefje Sevenants

Het bericht Cocodrilo, een film van Jorge Yudice wint Holebikortwedstrijd 2019 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over