Clubavonden op de Leuvense Vismarkt op komst

Op de Vismarkt verrijst vanaf 12 juli opnieuw de Vishal. Tijdens de drie vrijdagen van Beleuvenissen wordt de Vismarkt omgetoverd tot Club Vismarkt. 

Voor de programmatie en line-up werkt de stad Leuven samen met lokale muziekhuizen en -collectieven. ​ Voor de clubavond op 19 juli slaan Stelplaats en opkomend jongerencollectief gemak! de handen in elkaar. 

Het jongerencentrum Stelplaats staat al langer bekend als locatie van alternatieve en voornamelijk elektronische clubnachten in de oude stelplaatsen van De Lijn aan het station, waar ze sinds 2019 onderdak vinden. Ook jongerencollectief Gemak! organiseerde al enkele uitverkochte Leuvense clubnachten waar lokaal en internationaal talent afwisselend plaats kreeg op hun affiches. Voor Club Vismarkt op 19 juli presenteren de twee samen een volledig internationale line-up.

“Leuvense jongeren krijgen op vrijdag 19 juli een prominente plek in het programma. Stelplaats en jongerencollectief Gemak! slaan de handen in elkaar en trakteren de (jonge) Leuvenaar op een elektronische line-up die de Vismarkt ongetwijfeld zal doen daveren”, voorspelt schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V).

Van dromerige elektro tot heavy-bass climax
Aleksandir zet vanaf 20 uur de toon met zijn dromerige electro. Vanaf 22 uur neemt Ewan McVicar over en zal de energie doen stijgen. Surusinghe sluit de avond af met een heavy-bass set.

Niet alleen het oor, maar ook het oog wil wat. Stelplaats en Gemak! staan beiden bekend om hun unieke inrichtingen en sferen tijdens hun clubnachten. Ook voor de avond op 19 juli zal aandacht geschonken worden aan een gepaste scenografie waar de bezoekers naast een kwalitatieve line-up ook kunnen dansen in een dito sfeer. In hun scenografisch idee staat de Vismarkt centraal. Deze plek was het toneel van talloze handels- en havenactiviteiten en fungeerde als verblijfplaats voor de vissers. Dat gegeven trekken ze door in de inrichting van Club Vismarkt.

De kers op de taart
​Het jongerencentrum Stelplaats heeft, in samenwerking met de stad Leuven, ​ als missie om Leuvense jongeren te coachen in hun ondernemingsambities en hun dromen waar te maken. Met deze samenwerking trekt Stelplaats die doelstelling door tot buiten hun eigen muren en begeleidt het jongerencollectief Gemak! in het organiseren van deze clubavond op de Vismarkt tot een hoger niveau. Door het aanbieden van workshops rond programmatie & line-up, communicatie en scenografie werden de jongeren samen met experts uit het veld stapsgewijs begeleid in het vormgeven van deze clubavond.

Schepen van jeugd, Dirk Vansina, benadrukt de unieke aanpak van dit project. "We vinden het belangrijk dat jongeren ruimte krijgen om te leren organiseren binnen het nachtleven en zelf hun muziek mogen programmeren. Stelplaats biedt hen de ideale begeleiding aan hiervoor, met als kers op de taart een clubavond met grote artiesten op één van de grootste podia in onze binnenstad.'"

Voor de clubavonden op 12 juli en 27 juli werkt de stad samen met Het Depot x Utopia en What u On About. Alle info over de clubavonden tijdens Het Groot Verlof vind je op www.hetgrootverlof.be/club-vismarkt.

Lees meer over