Chirurg roept iedereen op om mondmaskers te maken

16 maart 2020 | 20u17 | Gepost door redactie
Chirurg roept iedereen op om mondmaskers te maken
Eveleen Buelens, een chirurg uit het Leuvense, heeft een handleiding gemaakt om makkelijk zelf mondmaskers te maken. Zorginstellingen hebben een drastisch tekort aan beschermingsmateriaal. “Wie tijd heeft, mag zich toeleggen op het maken van mondmaskers en ze binnen brengen in het dichtstbijzijnde zorginstelling. Zij zorgen dat de mondmaskers op de juiste plaats terecht komen”, zegt […]
Het bericht Chirurg roept iedereen op om mondmaskers te maken verscheen eerst op Leuven Actueel.

Eveleen Buelens, een chirurg uit het Leuvense, heeft een handleiding gemaakt om makkelijk zelf mondmaskers te maken. Zorginstellingen hebben een drastisch tekort aan beschermingsmateriaal. “Wie tijd heeft, mag zich toeleggen op het maken van mondmaskers en ze binnen brengen in het dichtstbijzijnde zorginstelling. Zij zorgen dat de mondmaskers op de juiste plaats terecht komen”, zegt Dr. Eveleen Buelens.

Hier vind je de handleiding.

Ondertussen zou er ook vanuit de federale overheid een patroon in de maak zijn om mondmaskers te stikken. Het is een ontwerp van wetenschapper Lieven Scheire en zou op woensdag 18 maart 2020 gedeeld worden.

In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden wordt een stikatelier ingericht, in UZ Gasthuisberg worden (voorlopig) nog geen gestikte exemplaren aangenomen.

Het bericht Chirurg roept iedereen op om mondmaskers te maken verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over