Celstraf met uitstel voor masturberende treinreiziger

Defecte trein station Herent

Een 59-jarige Leuvenaar werd door de Leuvense strafrechter veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. Hij sloeg de hand aan zichzelf toen hij voor een vrouw zat, daarna deelde hij nog klappen uit.

Een vrouw die de trein in richting van Leuven nam, merkte op 4 januari 2022 een medepassagier op die recht tegenover haar kwam zitten. Terwijl hij haar aanstaarde, begon hij zichzelf te bevredigen. Dit gebeurde door een opengeknipte zak in zijn jeans, zo wisten ze bij HNB. De jonge vrouw vluchtte naar een andere wagon, daar werd ze opgevangen door een koppel.

Bij aankomst in het station van Leuven poogden twee mannen de beklaagde tegen te houden tot de politie ter plaatse was. Op een bepaald moment deed de dader alsof hij een mes trok. De twee mannen gingen lopen, de vijftiger kon het niet laten om één van beiden op het onderbeen te trappen. Na enkele vijven en zessen konden ze hem in bedwang houden tot de politie aankwam.

Van de Leuvense rechter kreeg hij tien maanden cel met uitstel over drie jaar. Dat uitstel kwam er op voorwaarde dat hij begeleiding volgde bij psychologen.

Lees meer over