CAW loodst je door moeilijke momenten in coronacrisis

7 April 2020 | 10u48 | Gepost door redactie
CAW loodst je door moeilijke momenten in coronacrisis
Ook tijdens de coronacrisis is CAW Oost-Brabant er voor mensen met een welzijnsvraag. Het coronavirus roept voor veel mensen extra vragen op. In uw kot blijven is niet gemakkelijk en leidt soms tot spanning, eenzaamheid, angst, ... CAW Oost-Brabant staat paraat via telefoon, mail en chat om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Het bericht CAW loodst je door moeilijke momenten in coronacrisis verscheen eerst op Leuven Actueel.
Hulpverlening gaat door

“Langskomen kan op dit moment niet. Maar onze hulpverleners draaien op volle toeren”, vertelt algemeen directeur Bert Lambeir. De hulp via telefoon, mail en chat werd versterkt, nu veel mensen van thuis werken. “We zetten die kanalen in om volwaardige hulp te bieden aan mensen met vragen. De gesprekken zijn dus niet korter of minder kwalitatief dan face-to-face gesprekken.” Bovendien wordt zoveel tegemoet gekomen aan de extra noden. Zo startte CAW Oost-Brabant een bijkomend aanbod speciaal voor kinderen in de opvangcentra, en zette het een nieuw 0800-nummer in voor gedetineerden die zo gratis met een hulpverlener van justitieel welzijnswerk kunnen bellen.”

Wie kan bij CAW Oost-Brabant terecht?

Mensen met een welzijnsvraag kunnen bij CAW Oost-Brabant terecht. “Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dat hoort bij het leven. Maar vooral nu hebben veel mensen extra zorgen en vragen”, zegt Lambert.

Je kan in alle vertrouwen terecht bij een hulpverlener van het CAW. “We zijn er niet alleen voor mensen in Leuven, evengoed voor mensen uit de brede regio Oost-Brabant, van Tienen over Aarschot tot Diest.”

Waar kunnen mensen terecht?

Jongeren tot 25 jaar met een vraag of probleem kunnen terecht bij het JAC, het jongerenaanbod van het CAW. Mensen die ouder zijn dan 25 kunnen terecht bij CAW Oost-Brabant. Mensen met vragen over geweld kunnen terecht bij 1712. Alle contactinformatie en een overzicht van de regio waarin CAW Oost-Brabant werkt is terug te vinden op www.caw.be/coronacrisis-oost-brabant?utm_source=rss&utm_medium=rss

Opvang voor dak- en thuislozen blijft open

De inloop- en opvangcentra van CAW Oost-Brabant blijven open. “CAW Oost-Brabant zet alles op alles om dit op een veilige manier te organiseren. Groepen worden gespreid, er zijn geen gezamenlijke eet- en kookmomenten meer, er wordt extra gepoetst, we zijn extra alert voor symptomen bij cliënten en vermijden zoveel mogelijk onderling contact tussen cliënten. Maar mensen blijven welkom, want ze kunnen nergens anders terecht!”

Oproep CAW Oost-Brabant!

“Er zijn veel extra noden bij onze kwetsbare gezinnen en dak- en thuisloze bezoekers. We proberen die zo goed mogelijk te verhelpen, maar hebben uw steun hard nodig. Stort nu uw bijdrage op rekeningnummer BE59 7775 9209 2726. Vanaf 40 euro krijgt u een fiscaal attest. Hartelijk dank dat u geeft om een ander!”

Meer info: www.ikgeefomeenander.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht CAW loodst je door moeilijke momenten in coronacrisis verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over