Carnavalskermis dit jaar op Herbert Hooverplein

28 februari 2020 | 08u56 | Gepost door redactie
Carnavalskermis dit jaar op Herbert Hooverplein
Door de werken aan het Martelarenplein, zal de carnavalskermis dit jaar doorgaan op het Herbert Hooverplein. De kermis start op zaterdag 7 maart en eindigt op woensdag 18 maart 2020.
Het bericht Carnavalskermis dit jaar op Herbert Hooverplein verscheen eerst op Leuven Actueel.

Door de werken op het Martelarenplein vind je de 14 kermisattracties dit jaar op het Herbert Hooverplein. Op maandag 9 maart zal het ook weer even wat stiller zijn. De stad organiseert dan een prikkelarme dag. Tussen 16 en 19 uur wordt het geluid begrensd tot 50dB (vergelijkbaar met achtergrondmuziek) en de stroboscopen gaan uit.

De overvloed aan licht en geluid die voor de meesten bij het hele kermisgebeuren hoort, is voor anderen een heuse kwelling. Daarom organiseert de stad een prikkelarme kermisdag. Felle lichten worden gedimd en de microfoons zullen voor één avond zwijgen, tenzij om de start van een attractie aan te kondigen. Er zullen bovendien geen toeters of andere storende geluiden zijn.

“Omwille van werken op het Martelarenplein moest de Carnavalskermis dit jaar verhuizen”, vertelt schepen van evenementen Denise Vandevoort. “Ik ben erg gelukkig dat met het Herbert Hooverplein een prima alternatief werd gevonden. Ook doet het me veel plezier dat de kermiskramers onmiddellijk bereid waren om mee te werken aan een prikkelarme avond. Zo kan ook wie moeite heeft met veel licht en geluid genieten van een leuke kermisavond.”

“We organiseren deze prikkelarme dag niet alleen voor kinderen of volwassenen met autisme of epilepsie, maar voor iedereen die eens rustig de kermis wil bezoeken en minder prikkels wil. We willen dat iedereen zich kan uitleven op de kermis. In ons streven naar een autismevriendelijke stad willen we de komende jaren dit concept ook uitrollen naar andere plekken en evenementen”, vertelt schepen van gelijke kansen Lies Corneillie.

Het bericht Carnavalskermis dit jaar op Herbert Hooverplein verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over