Cafébaas in beroep vrijgesproken voor overtreden coronamaatregelen

25 december 2021 | 10u49 | Gepost door annpeeters
gitan
In januari van dit jaar werd cafébaas Wim Poppe zwaar gestraft voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Nu haalt hij in beroep zijn slag thuis.

Cafébaas Wim Poppe (68) moest voor de rechter verschijnen, omdat hij in juni 2020 een Leffe serveerde aan een klant, terwijl op dat moment horecazaken gesloten moesten zijn. Hij  kreeg een minnelijke schikking van 750 euro voor de inbreuk op de coronamaatregelen, maar was strijdvaardig en weigerde te betalen. 

Hij trok naar de politierechtbank met het verhaal dat het raam van het café openstond die avond en dat een weldoener hem 100 euro wilde doneren, maar met de bankkaart wilde betalen. Daarop zou hij de klant binnen gelaten hebben en in ruil voor zijn donatie heeft hij hem een Leffe geserveerd.

De rechter ging niet mee in dat verhaal en concludeerde dat het hier ging om vrienden die aan de toog samen iets aan het drinken waren. De rechter sprak een voorwaardelijke celstraf van drie maanden uit en een effectieve geldboete van 1000 euro. Daarbovenop moesten de cafébaas en zijn vriendin ook nog eens 100 euro boete betalen voor de scheldpartij tegen de agenten. Ook de gerechtskosten ten bedrage van zo'n 300 euro kwamen zijn richting uit. De klant kreeg een boete van 250 euro wegens niet-naleving van de coronawetgeving. 

Wim Poppe liet het er niet bij en ging in beroep. Daar haalde hij zijn slag thuis. Hij is in beroep vrijgesproken voor het overtreden van de coronamaatregelen. 

Lees meer over