Cafébaas die coronaregels niet naleeft krijgt zware straf

gitan
Cafébaas Wim Poppe moest voor de rechter verschijnen, omdat hij in juni een Leffe serveerde aan een klant, terwijl op dat moment horecazaken gesloten moesten zijn. Die overtreding komt de man nu zwaar te staan.

Op 4 juni 2020 viel de politie café Gitan op de Diestsesteenweg binnen, het was toen na middernacht en op een moment dat horecazaken alleen tot 24 uur open mochten zijn voor take away. In het café trof de politie een man aan die een Leffe geserveerd kreeg door de uitbater. Het kwam tot een woordenwisseling, waarbij de uitbater over de schreef ging.

Cafébaas Wim Poppe (67) kreeg een minnelijke schikking van 750 euro voor de inbreuk op de coronamaatregelen, maar was strijdvaardig en weigerde te betalen. Hij trok naar de politierechtbank met het verhaal dat het raam van het café openstond die avond en dat een weldoener hem 100 euro wilde doneren, maar met de bankkaart wilde betalen. Daarop zou hij de klant binnen gelaten hebben en in ruil voor zijn donatie heeft hij hem een Leffe geserveerd.

De rechter ging niet mee in dat verhaal en concludeerde dat het hier ging om vrienden die aan de toog samen iets aan het drinken waren. De rechter sprak een voorwaardelijke celstraf van drie maanden uit en een effectieve geldboete van 1000 euro. Daarbovenop moeten de cafébaas en zijn vriendin ook nog eens 100 euro boete betalen voor de scheldpartij tegen de agenten. Ook de gerechtskosten ten bedrage van zo'n 300 euro komen zijn richting uit. De klant kreeg een boete van 250 euro wegens niet-naleving van de coronawetgeving. 

Lees meer over