Buurtcomité pleit voor meer leefbare Minckelersstraat

JP-Minckelerstraat
De bewoners van de Minckelersstraat in Leuven maken zich grote zorgen over de leefbaarheid van hun straat. Het stadsbestuur heeft plannen om die opnieuw in te richten voor de aanleg van een buslijn, terwijl het verkeer er sinds de komst van het circulatieplan enkel toenam.

De Minckelersstraat, de verbindingsstraat tussen de Diestsestraat en de Vaartstraat, krijgt sinds het nieuwe circulatieplan een pak extra auto- en vrachtverkeer te slikken. Ook het grote vernieuwingsproject van het achterliggende Vaartkomgebied zorgt voor meer gemotoriseerd verkeer in de straat. De jonge fietsers die uit Kessel-Lo, Wilsele en Wijgmaal naar Leuvense scholen komen zorgen in combinatie met het autoverkeer in de straat vaak voor gevaarlijke situaties.

Voor de bewoners loopt de spreekwoordelijke emmer over. Ze verenigden zich in een buurtcomité en startten samen met de Kettekeet en De Stroom met een affichecampagne en een bomenactie. De bomen in de straat werden allemaal versierd om aandacht te vragen voor meer groen, een veiligere verkeerssituatie en een leefbare buurt. Concreet vraagt het comité in de straat een snelheidsbeperking van 30 km/u, meer ruimte voor voetgangers en fietsers en een veilige oversteekplaats.

Lees meer over