Buurtbossen krijgen tijdelijke omheining om goed te groeien

19 mei 2020 | 10u36 | Gepost door redactie
Buurtbossen krijgen tijdelijke omheining om goed te groeien
Stad Leuven plantte midden maart twee buurtbossen aan de Desiré Mellaertsstraat en aan het Lemmekesveld. Sinds deze week staan er infoborden bij de bossen waarin de stad vraagt om voorlopig buiten de tijdelijke omheiningen te blijven.
Het bericht Buurtbossen krijgen tijdelijke omheining om goed te groeien verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De groendienst plantte begin maart meer dan 2.000 stukken plantgoed in deze buurtbossen. Nu moeten we de bossen even laten groeien. Daarom omheinden we de bossen voorlopig en vragen we passanten om buiten die afbakening te blijven. Langs de bossen en over de paadjes wandelen mag natuurlijk wel’, zegt schepen van openbaar groen Lalynn Wadera.

Met de buurtbossen zet de stad in op een gezonde en groene omgeving, dicht bij de woonbuurten. Ze betrekt daarbij de buurtbewoners, jeugdverenigingen en scholen uit de buurt. Daarom nodigde de stad begin maart iedereen uit om mee te werken op een plantdag. Maar die kon door de lockdown-maatregelen niet doorgaan. De stad verzekert dat ze de draad terug oppikt als de tijd daarvoor rijp is. “We bekijken wat we kunnen doen om deze buurtbossen achteraf in te wijden. Iedereen die zo hard uitgekeken had naar de gezamenlijke plantdagen, wordt dan zeker uitgenodigd”, verzekert schepen Wadera. En ze belooft een vervolg: “Deze twee buurtbossen zijn nog maar het begin: de stad blijft zoeken naar locaties om bijkomende buurtbossen te planten.”

Het bericht Buurtbossen krijgen tijdelijke omheining om goed te groeien verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over