Buurtbewoners De Bruul niet tevreden met nieuwe plannen

20 augustus 2019 | 09u24 | Gepost door redactie
Maandag werden de plannen om de benedenstad autoluw en autovrij te maken ontrold. Het gemeentebestuur liet weten dat er een infovergadering voor buurtbewoners komt op 12 september. 'Te laat' zeggen de buurtbewoners, 'alles ligt al vast, we zijn niet gehoord en we zijn niet tevreden.'
Het bericht Buurtbewoners De Bruul niet tevreden met nieuwe plannen verscheen eerst op Leuven Actueel.

De buurtbewoners van De Bruul verenigden zich maandagavond en schreven meteen een brief naar het gemeentebestuur, toen ze in de pers de plannen voor hun woonomgeving vernamen.

“Als buurtbewoners van De Bruul uiten wij onze ontevredenheid met de plannen om een parking te bouwen van 319 plaatsen pal naast park De Bruul. We werden totaal niet betrokken bij de uitbouw van deze plannen. Er komt een infovergadering voor de buurt op 12 september, maar alles is al beslist. Qua gebrek aan participatie kan dit tellen. Het park wordt wél kleiner, ook al zegt schepen David Dessers van niet. De opwaardering van het park is een doekje voor het bloeden. De ontwikkeling van een Mobipunt is op zich een goed idee, maar plaats dit aan de rand van het stedelijk gebied, of in elk geval buiten de binnenstad. Een concreet voorbeeld : aan de Vaartkomparking. Er is geen nood aan een extra parking in de benedenstad. Die gaat meer autoverkeer de stad inloodsen. In combinatie met de overlast aan grote bussen, via dezelfde lussen, zorgt dit voor een ernstige aanslag op de leefbaarheid in de buurt. Dit ‘compromis-project’ voelt voor de buurt niet aan als de realisatie van het breekpunt van Groen van voor de gemeenteraadsverkiezingen”, laat Bie Daems namens De Bruul-buurtbewoners weten.

Het bericht Buurtbewoners De Bruul niet tevreden met nieuwe plannen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over