Buurt en personeel kiezen samen naam voor gloednieuw kinderdagverblijf

13 februari 2020 | 09u57 | Gepost door redactie
Buurt en personeel kiezen samen naam voor gloednieuw kinderdagverblijf
Op de hoek van de Frederik Lintsstraat en de Andreas Vesaliusstraat wordt volop gebouwd aan een gloednieuw kinderdagverblijf dat eind dit jaar zal openen. Een nieuwe naam kiezen bleek echter geen evidentie. En dus werden de buurt en het personeel van Zorg Leuven ingeschakeld om mee op zoek te gaan naar de perfecte naam voor het nieuwe kinderdagverblijf.
Het bericht Buurt en personeel kiezen samen naam voor gloednieuw kinderdagverblijf verscheen eerst op Leuven Actueel.

Na de eerstesteenlegging in september 2019 deed Zorg Leuven een oproep naar haar personeel en de buurtbewoners om hun voorstellen in te dienen. Er volgden heel wat creatieve, grappige en leuke ideeën: De Flintjes, De Kleine Frederik, Remiekes en De Kleine Remus zijn maar een paar van de klinkende namen die ingediend werden.

De uitvoerige lijst werd voorgelegd aan een jury van personeelsleden die betrokken zijn bij het nieuwe kinderdagverblijf. “We kregen een mooie lijst met heel wat originele namen en kozen uiteindelijk voor de naam die zowel door de buurt als door het personeel gedragen werd,” zegt Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven. “Het is met veel trots dat ik mag onthullen dat het nieuwe kinderdagverblijf ‘DoRemy’ zal heten. Met deze naam leggen we op een speelse wijze de link naar de interactie die er zal zijn tussen het kinderdagverblijf en het aanpalende woonzorgcentrum Edouard Remy. Daarnaast speelde Edouard Remy zelf een grote rol in de geschiedenis van de eerste kinderdagverblijven in Leuven. Er zit, kortom, muziek in”, lacht Bieke Verlinden.

Het nieuwe kinderdagverblijf zal 50 extra kinderopvangplaatsen bieden. Leuven hoopt hiermee tegemoet te komen aan de toenemende nood aan kinderopvang in de stad. De feestelijke opening is voorzien voor het einde van het jaar.

Het bericht Buurt en personeel kiezen samen naam voor gloednieuw kinderdagverblijf verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over