Bushalte Naamsepoort wordt heraangelegd

22 juni 2019 | 21u58 | Gepost door redactie
Bushalte Naamsepoort wordt heraangelegd
Op maandag 24 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van de bushalte ‘Naamsepoort’ ter hoogte van het Total tankstation op de Naamsesteenweg (N251) in Leuven. De klinkers waarop de bus halteert worden heraangelegd en een verzakte ‘slikker’ (afvoerput) en de kantstroken worden ook vernieuwd. Om de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de […]
Het bericht Bushalte Naamsepoort wordt heraangelegd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op maandag 24 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van de bushalte ‘Naamsepoort’ ter hoogte van het Total tankstation op de Naamsesteenweg (N251) in Leuven. De klinkers waarop de bus halteert worden heraangelegd en een verzakte ‘slikker’ (afvoerput) en de kantstroken worden ook vernieuwd. Om de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de bushalte voor blinden en slechtzienden te verhogen zal Wegen en Verkeer daarnaast blindegeleidetegels aanbrengen langs de bushalte. De werken duren volgens de huidige planning 5 dagen en worden vrijdag 28 juni beëindigd.
Beperkte hinder: verkeer op de Naamsesteenweg steeds mogelijk in beide richtingen
De hinder tijdens de werken blijft beperkt doordat de aannemer enkel de halte (en gedeeltelijk de zone tussen de bushalte en de Kardinaal Mercierlaan) als werfzone zal innemen. Verkeer op de Naamsesteenweg kan daardoor steeds in beide richtingen passeren. Enkel tijdens het aanleggen van de kantstroken, dat zijn de goten tussen de bushalte en de rijweg, wordt de rijstrook in de richting van Namen tijdelijk ingenomen. De afslagstrook komende van Namen naar de Ring zal dan worden gebruikt om verkeer richting Namen doorgang te geven. De bus zal tijdens de werken aan de halte tijdelijk op de rijbaan halteren.

Het bericht Bushalte Naamsepoort wordt heraangelegd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over