Burgemeester Ridouani gaat live in gesprek met Leuvenaars

burgemeester
— Met een razendsnelle verspreiding van het coronavirus in heel Europa, besloot het Leuvense stadsbestuur een jaar geleden om stadsgebouwen zoals de bibliotheek, de sportzalen en museum M, te sluiten en activiteiten te annuleren. Enkele dagen later ging het volledige land in lockdown. Maatregelen die toen zo onwezenlijk leken, maken vandaag nog steeds deel uit van de realiteit waarin we leven. Nu de vaccinatiecampagne van start gegaan is, zien we stilaan licht aan het einde van de tunnel. Om te horen hoe het met de Leuvenaars gaat en inwoners samen te brengen met hun vragen, bijvoorbeeld over vaccinaties, houdt de burgemeester donderdag om 20 uur een nieuwe Facebook Live-sessie.

“Het voorbije jaar heb ik gezien hoe de Leuvenaars voor elkaar zorgen en hoeveel inspanningen ze nog steeds leveren om de crisis het hoofd te bieden”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “Dat moeten we nu nog een laatste keer doen. Door je te laten vaccineren bescherm je jezelf en de mensen die je graag ziet. Het is dé manier om onze vrijheid te herwinnen. Stap voor stap komen we dichter bij het normale leven, waarin we elkaar kunnen ontmoeten en opnieuw mooie tijden kunnen beleven.” 

Om mensen samen te brengen met hun vragen, houdt de burgemeester nu donderdag om 20 uur opnieuw een Facebook Live-sessie. Tijdens deze livesessie kunnen Leuvenaars hun vragen rechtstreeks aan de burgemeester stellen, hij beantwoordt ze dan in een livestream.

Iedereen mag vragen stellen, zorgen uiten of gewoon meevolgen via de burgemeester zijn Facebookprofiel https://www.facebook.com/ridouani. Je kan op voorhand ook je vraag bezorgen per mail aan mohamed.ridouani@leuven.be. Afspraak donderdag 11 maart om 20 uur.

Lees meer over