Brocanterie aan station verhuist naar Ladeuzeplein

Brocanterie en koopzondag op 2 juni
Op 1 en 2 augustus, telkens van 10 tot 18 uur, wordt er weer een brocanterie georganiseerd in het centrum van Leuven. Gewoonlijk vindt die plaats op het Martelarenplein, maar door de werken aan het station verhuist de markt naar het Ladeuzeplein.

“Sinds een aantal jaren organiseren wij succesvolle brocanterieën op het Martelarenplein in Leuven”, zegt Daniel Van den Hoeck. “Het publiek kan er de hele dag snuisteren en sjacheren tussen de mooie en stijlvolle kraampjes en tevens genieten van een hapje en een drankje op de vele zonnige terrassen. Door de werkzaamheden is het Martelarenplein momenteel echter een grote werf. Daarom verhuist de organisatie van de brocanterieën voorlopig naar het gezellige en historische Ladeuzeplein. Handelaarsverbond Hoover-Ladeuze is ook zeer blij met de verhuis van de brocanterieweekends naar hun plein.”

“Het zal een coronaveilige editie zijn met 100 procent aandacht voor alle sanitaire maatregelen die opgelegd zijn door de veiligheidsraad en door de stad. Met 60 standen pakt de brocanterie uit met een gevarieerd en stijlvol aanbod: antiek, brocante, vintage, retro, industrieel, verzamelingen, decoratie, curiosa, design, kunst, militaria, boeken, vinylplaten, games, alsook ambachten en streekproducten. Er wordt bovendien veel volk verwacht in een aangename zomersfeer want 1 en 2 augustus is ook het eerste weekend van de solden en de meeste winkels van het stadscentrum zijn dan open.”

Een standplaats reserveren, kan  voor 6 euro per lopende meter, met een minimum van 4 meter. Meer info: www.brocanterie.be

Lees meer over