Brandweer rukt uit voor vergeten ovenschotel en brandend struikgewas

17 mei 2020 | 09u57 | Gepost door redactie
Brand Leuven
Bewoners van een flatgebouw in de Strijdersstraat werden zondagochtend zeer vroeg wakker van een doordringende brandgeur op de derde verdieping van het gebouw. De geur was afkomstig uit één van de appartementen, maar buren slaagden er niet in de bewoner vast te krijgen. Terwijl iedereen naar buiten ging, kwam de brandweer er aan. Net voor […]
Het bericht Brandweer rukt uit voor vergeten ovenschotel en brandend struikgewas verscheen eerst op Leuven Actueel.

Bewoners van een flatgebouw in de Strijdersstraat werden zondagochtend zeer vroeg wakker van een doordringende brandgeur op de derde verdieping van het gebouw. De geur was afkomstig uit één van de appartementen, maar buren slaagden er niet in de bewoner vast te krijgen. Terwijl iedereen naar buiten ging, kwam de brandweer er aan. Net voor de pompiers de flat op de derde verdieping wilden binnengaan om te kijken wat er aan de hand was, deed de bewoner verdwaasd de deur open. Zijn appartement hing vol witte rook. De man vertelde dat hij een schotel in de oven had gezet maar dan toch gaan slapen was. Er was gelukkig geen vuur ontstaan en de bewoner was ongedeerd. Een tijdje verluchten was het enige wat nodig was.

Struikgewas vat vuur

De brandweer moest vrijdagavond omstreeks 23 uur uitrukken voor een spontane brand van struikgewas in de Liemingenstraat in Kessel-Lo. Nog voor de brandweer ter plaatse was had een buurtbewoner met zijn tuinslang het vuur al geblust. De brandweer bluste nog even na. De zelfontbranding is een gevolg van de aanhoudende droogte en de warmte.

Het bericht Brandweer rukt uit voor vergeten ovenschotel en brandend struikgewas verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over