Brandweer moet oliespoor verwijderen na aanrijding

16 januari 2022 | 12u26 | Gepost door annpeeters
Vrouw (23) overleeft brand in flatgebouw niet
Zaterdag om 17.15u botsten twee auto’s tegen elkaar op de Korte Holsbeeksesteenweg in Wilsele, ter hoogte van de carpoolparking.

Een 53-jarige bestuurder reed in de richting van Holsbeek en wilde linksaf de carpoolparking oprijden. Een 37-jarige automobilist had dit manoeuvre van zijn voorligger niet tijdig in de gaten. Op het laatste moment week hij nog uit naar rechts om een aanrijding te vermijden, maar hij raakte met de linker voorzijde van zijn auto toch nog de rechter achterzijde van de eerste wagen. Door de klap raakten zowel de dertiger als een 66-jarige passagier in het voorste voertuig gewond. De zestiger werd met de ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg voor verzorging. De bestuurder van het tweede voertuig had geen nood aan dringende medische bijstand.

De brandweer werd ter plaatse gevraagd om een oliespoor te verwijderen. De beide voertuigen liepen zware schade op en moesten getakeld worden. 

De hulpdiensten werden in eerste instantie verwittigd door het automatisch noodoproepsysteem van het achterste voertuig. De bestuurders legden een negatieve alcohol- en drugstest af.

Lees meer over