Brand in Atheneum De Ring werd aangestoken

6 februari 2023 | 11u05 | Gepost door redactie
Tiensevest even ontruimd door een brand aan school de Ring

De brand die vrijdagnamiddag op het GO! Atheneum De Ring aan de Tiensevest in Leuven ontstond, werd aangestoken. 

Vrijdag kregen de hulpdiensten een oproep over een brand in de toiletten. "Enkele leerlingen hadden gehoord dat er een brand werd gesticht, zij gingen kijken en konden dit bevestigen. Ze zijn dan naar een leerkracht en medewerker van de school gegaan om hen in te lichten. Een medewerker van de school kon de brand snel blussen. Het brandalarm kon snel worden geactiveerd waardoor de school volledig ontruimd werd. De politie van Leuven en de brandweer kwamen snel ter plaatse om verdere vaststellingen te doen. Ook de branddeskundige kwam ter plaatse. Uit zijn eerste bevindingen kwam het vermoeden naar voren dat de brand werd aangestoken met brandversnellers", zegt parketwoordvoerster Julie Plevoets.

Nog diezelfde dag hebben twee minderjarige verdachten zichzelf gemeld aan het politieonthaal. Een derde belde de politie op en verklaarde dat hij eveneens aanwezig was, hij filmde de feiten. Zij verklaarden alle drie dat ze uit het chemielokaal na de les een fles alcoholgel meegenomen hebben om iets in brand te kunnen steken. Ze zijn dan naar de toiletten gegaan, waar een leerling het toiletdeksel heeft ingesmeerd met alcoholgel en in brand heeft gestoken. Er ontstond een steekvlam waarbij ze in paniek geraakten en de plaats snel verlieten. Na het brandalarm beseften ze dat dit hun fout was en bespraken ze de feiten. In de avond beslisten ze om zichzelf te gaan aangeven. Ze beseften zelf dat ze in fout waren, ze hadden geen kwade bedoelingen.  

De zaak werd overgemaakt aan het jeugdparket van Leuven, dat de feiten verder zal bekijken om een gepast gevolg te kunnen geven. 

Lees meer over