Bondgenotenlaan deels afgesloten tot donderdag door Leuven by Night en Bondgenieten

Leuven
Naar aanleiding van Leuven by Night en Bondgenieten is de Leuvense Bondgenotenlaan deels afgesloten vanaf 11 uur tot en met donderdag 18 mei om 03 uur. Winkels zullen langer open zijn en er zijn tal van evenementen in de binnenstad.

"De dag voor het lange Hemelvaartsweekend zetten we de zomer in in Leuven met een uitgebreid programma voor jong en oud. Kom met je gezin naar de gezellige Stripdag, shoppen met je beste maatje tijdens Leuven by Night of houd een afterwork tijdens Bondgenieten. Op woensdag 17 mei kan het allemaal", zegt Tine Vandeweerd van Liefst Leuven.

Stripdag voor jong en oud

Tijdens de Stripdag komen bekende stripfiguren en talrijke auteurs naar Leuven. "De Stripdag staat in het teken van populaire Vlaamse stripreeksen. Zo komen actrice Liandra Sadzo en auteur Nix van De Buurtpolitie signeren, kan je Jommeke en zijn tekenaar Dieter Steenhaut ontmoeten, een handtekening bemachtigen van Steve Van Bael van Nachtwacht en De Kiekeboes en zo veel meer." Het hele programma vind je hier.

Zoektocht      

"We lanceren op woensdag 17 mei ook een nieuwe zoektocht langs etalages in het centrum. De vorige zoektochten met onder andere Marsupilami en Luuk & Lotje werden met zo veel succes onthaald, dat een vervolg zich opdrong. Het is een leuke manier om met je gezin de stad in te trekken."
Het werkt als volgt: je haalt je deelnameformulier af bij Visit Leuven, Naamsestraat 3, en gaat vervolgens op pad langs de deelnemende etalages. Als je de puzzelstukken gevonden hebt, kan je je formulier weer inruilen bij Visit Leuven voor een leuk geschenk. Deelnemen kan tot 17 juni. 

Leuven by Night

"Of de zon komt piepen, dat wordt afwachten, maar je zal de zomer voelen op woensdag 17 mei in Leuven" zegt Tine Vandeweerd enthousiast. "Verschillende dj-sets met live muzikanten en Leuvense slagwerkbands zullen het beste van zichzelf laten zien in de shoppingstraten en zo de zomerse vibes naar de stad halen. Ook de Leuvense musicalcompagnie Mithe zal pronken: ze voeren in avant-première stukken uit hun allernieuwste musical 9-to-5.

De Bondgenotenlaan maakt zich weer op voor een zomerse editie van Bondgenieten. Het wordt een culinair festijn met foodtrucks, dj's, cocktails en zo veel meer.

Voor de gelegenheid openen tal van zaken langer hun deuren.
"Weten tot hoe laat jouw favoriete zaak opent? Check dan hun social media voor de exacte openingsuren."


"Een bezoekje aan Leuven by Night kan naast een gezellige dag en avond nog veel meer opleveren. Heb je voor minstens 50 euro gegeten, gedronken, en/of geshopt in Leuven op woensdag 17 mei? Dan kan je op het Rector De Somerplein komen draaien aan het Rad van Jommeke en maak je kans op tal van cadeaubons van leuke, Leuvense zaken. Iedereen is van harte welkom in de Kiosk tussen 14 en 20u uur."

Verkeersmaatregelen

Naar aanleiding van Leuven by Night en Bondgenieten van woensdag 17 mei van 11.00 uur tot en met donderdag 18 mei 2023 tot 14.00 uur worden de hiernavolgende verkeersmaatregelen genomen:

Van woensdag 17 mei van 11.00 uur tot en met donderdag 18 mei 2023 tot 3.00 uur wordt

  • alle verkeer en parkeren verboden:
    • in de Bondgenotenlaan, gedeelte tussen de Louis Melsensstraat en het Rector De Somerplein;
  • alle parkeren verboden:
    • in de Louis Melsensstraat;
    • in de Lepelstraat, gedeelte tussen de Louis Melsensstraat en de P.J. Van Benedenstraat.

Van woensdag 17 mei van 11.00 uur tot en met donderdag 18 mei 2023 tot 14.00 uur

  • wordt het éénrichtingsverkeer opgeheven en het tweerichtingsverkeer ingesteld:
    • in de Vital Decosterstraat, gedeelte tussen:de Rijschoolstraat en de Bondgenotenlaan; het Monseigneur Ladeuzeplein en de Bondgenotenlaan;
    • in de Leopold Vanderkelenstraat, gedeelte tussen het Monseigneur Ladeuzeplein en de Bondgenotenlaan;
    • in de Lepelstraat, gedeelte tussen de Louis Melsensstraat en de P.J. Van Benedenstraat;
    • op het Margarethaplein, gedeelte tussen het Ferdinand Smoldersplein en het Rector De Somerplein;
    • op het Rector De Somerplein, gedeelte tussen de Tiensestraat en het Margarethaplein.

De nodige omleiding wordt voorzien.

Lees meer over