Bomalarm in Gasthuisberg

UZ Leuven: opnieuw niet-dringende raadplegingen en functiemetingen
Om iets na 9 uur vanmorgen kreeg de politie van Leuven een melding over een bomalarm in het UZ Gasthuisberg in Leuven. De politiediensten gingen onmiddellijk ter plaatse en evacueerden de inkomhal. Daarbij werd 1 verdachte aangehouden.

De inkomhal van UZ Gasthuisberg is een tijdje ontruimd na een bommelding. Een man gaf een briefje aan een voorbijganger met daarop de melding dat hij een bomgordel droeg. Het briefje werd werd meteen overhandigd aan de bewaker. Hij verwittigde de politie. De inkomhal werd ontruimd en grondig uitgekamd. Na een kwartiertje is de ruimte weer vrijgegeven. 

"De verdachte, een 67-jarige man, is gearresteerd. Hij was als patiënt onder begeleiding aanwezig in de inkomhal, maar ontsnapte even aan de aandacht van de begeleider. Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen hem op verdenking van dreiging met een aanslag. De man moet nog worden verhoord. De politie van Leuven heeft het traject van de man onderzocht met een explosievenhond. Op dit moment is niets aangetroffen dat de dreiging reëel zou maken", laat parketwoordvoerder Nele Michiels weten.

Lees meer over