Boekvoorstelling biografie Jan Peumans in Leuven

20 juni 2019 | 12u52 | Gepost door redactie
Boekvoorstelling biografie Jan Peumans in Leuven
De kersvers gepensioneerde voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans, is bezig met een boektour. Samen met zijn zoon Wim, auteur van de biografie ‘Een zachte anarchist’, komt Jan Peumans op zaterdag 29 juni om 14 uur naar Standaard Boekhandel Diestsestraat in Leuven. Tijdens de voorstelling gaan Wim en Jan in gesprek over het leven van de bekende politicus. Het boek, al in zijn derde druk, is uitgegeven bij Lannoo.
Het bericht Boekvoorstelling biografie Jan Peumans in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Jan Peumans is een van de weinige politici die aanzien genieten over partij-, taal- en landsgrenzen heen. Als jongeling werd hij lid van de Volksunie, in 2001 sloot hij zich aan bij de N-VA. Sinds 2004 geeft hij het Vlaams Parlement een smoel: eerst als hardwerkende en rebelse parlementair, van 2009 tot 2019 als parlementsvoorzitter, een functie die hij op geheel eigen wijze invulde. Zijn biografie leest als een origineel relaas van een sleutelfiguur binnen de Vlaamse Beweging en de lokale en nationale politiek van de laatste decennia.

In het boek staan trouwens enkele opmerkelijke uitspraken van collega-politici. Zo laat N-VA-voorzitter Bart De Wever optekenen: “Zoals Jan heb je er misschien één nodig in je partij, maar geen drie”. Voldoende stof dus voor een boeiende namiddag.

Het bericht Boekvoorstelling biografie Jan Peumans in Leuven verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over