Binnenkort tweede McDonald’s restaurant in hartje Leuven

McDonald's
Ondanks kritiek van omwonenden geeft de stad Leuven toch goedkeuring aan McDonald’s om een nieuw filiaal te openen op de hoek van de Bondgenotenlaan en de Justus Lipsiusstraat. De openingsdatum van de fastfoodketen is nog niet bekend.

Vroeger diende het gebouw als een North Face Store maar binnenkort wordt het pand omgetoverd tot een gloednieuw McDonald’s restaurant. Volgens schepen van Ruimtelijk Beleid Carl Devlies (CD&V) diende de fastfoodketen enige tijd geleden al een eerste vergunningsaanvraag in. Die werd uiteindelijk geweigerd omdat de fastfoodketen geen rekening hield met de voorschriften van onroerend erfgoed.

Ontevreden buurtbewoners

McDonald’s diende vervolgens een tweede aanvraag in met aangepaste plannen. Dat dossier werd wel goedgekeurd. Toch was een drietal buurtbewoners ontevreden over het plan. “Ze dachten dat er hinder zou ontstaan zoals veel lawaai en voorbijkomende koeriers”, aldus Devlies. Hoewel de omwonenden in beroep gingen, gaan de plannen voor een nieuwe McDonald’s door. Zo zegt Devlies: “De tweede aanvraag was conform de regelgeving. Het is ook zo dat er horeca in de Bondgenotenlaan toegestaan is. Uiteindelijk was er geen probleem meer.”

Kortestraat

In de Kortestraat is al jaren een McDonald’s vestiging. Maar volgens schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) is dat een goede zaak. Geleyns vertelt dat het aantal studenten elk jaar stijgt en dat zij de komst van een fastfoodrestaurant kunnen smaken. Bovendien passeren er dagelijks veel voorbijgangers in de Bondgenotenlaan. Hij vermoedt dat een tweede McDonald’s kan aanslaan.

Lees meer over