Bijna 100 inschrijvingen voor Pleegdag

22 november 2019 | 18u46 | Gepost door redactie
Bijna 100 inschrijvingen voor Pleegdag
Bijna 100 geïnteresseerden hebben zich al ingeschreven voor de Pleegdag op zaterdag 23 november in Leuven, de eerste Pleegzorgstad van Vlaams-Brabant. Daar zullen ze met open armen ontvangen worden door Frances Lefebure, krijgen ze informatie over pleegzorg en kunnen ze al hun vragen stellen aan (ervarings)deskundigen.
Het bericht Bijna 100 inschrijvingen voor Pleegdag verscheen eerst op Leuven Actueel.

De Pleegdag op 23 november 2019 is een samenwerking met ‘Make Belgium Great Again’ en wordt op vijf verschillende locaties in Vlaanderen georganiseerd: Gent, Genk, Torhout, Antwerpen en Leuven. Als de eerste ‘Pleegzorgstad’ van Vlaams-Brabant is Leuven heel blij met dit initiatief om pleegzorg in de kijker te zetten. Het evenement vindt plaats in Jeugdcentrum Vleugel F, dat voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot de place to be in Vlaams-Brabant voor alle informatie rond pleegzorg.

Een dag in het teken van pleegzorg

Tijdens de Pleegdag worden de aanwezigen op anderhalf uur tijd ondergedompeld in het hoe en wat van pleegzorg. Als ze na die theoretische uitleg nog met vragen zitten, kunnen ze terecht bij de verschillende infostanden en de ‘Durf te vragen’-hoek. Daar staan pleegzorgers en andere (ervarings)deskundigen klaar om alle vragen te beantwoorden en hun ervaringen te delen.

En goed nieuws, want Frances Lefebure zal tijdens de Pleegdag de hele namiddag aanwezig zijn in Leuven! Zij zal alle aanwezigen in Leuven verwelkomen en neemt ook Jef De Smedt (Jan uit Familie) mee. Samen voorzien ze ook een voorleeskwartiertje voor de kinderen die meekomen met hun ouders. Voor die kinderen zal er ook heel wat anders te doen zijn: er is een speelhoek, grime en kinderen kunnen een workshop haken volgen.

980
De bedoeling van de Pleegdag is om zo veel mogelijk mensen te informeren over pleegzorg, maar ook om mensen zich de vraag te laten stellen: “Is pleegzorg misschien ook iets voor mij?” Momenteel wachten er in ons land namelijk 980 kinderen en tieners op een warme thuis, omdat hun ouders het even moeilijk hebben. 114 daarvan staan op de wachtlijst in Vlaams-Brabant en Brussel, waaronder Leuven dus valt. Om aan die grote vraag tegemoet te kunnen komen zijn er heel wat nieuwe pleeggezinnen nodig. “We hopen dat dit initiatief kan bijdragen om een warme thuis te vinden voor kinderen die het nodig hebben”, vertelt schepen van zorg en welzijn Bieke Verlinden. “Want voor elk uniek kind zoekt Pleegzorg een uniek pleeggezin waar het kind zich geborgen kan voelen.”

Meer informatie: www.pleegzorgvlaanderen.be/make-belgium-great-again?utm_source=rss&utm_medium=rss en www.pleegdag.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Bijna 100 inschrijvingen voor Pleegdag verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over