Bib Tweebronnen twee weken gesloten

4 september 2019 | 15u20 | Gepost door redactie
Bib Tweebronnen twee weken gesloten
Vanaf dit najaar tot het voorjaar van 2020 renoveert de Bib Leuven Tweebronnen haar publieksruimte. De bibliotheek krijgt onder andere een nieuwe vloer en inleverrobot. Van 16 september tot 2 oktober 2019 verhuist de Bib haar collectie naar de hal in Tweebronnen. Tijdens deze twee weken is de Bib Leuven Tweebronnen daarom gesloten. De filialen in de deelgemeenten blijven wel open.
Het bericht Bib Tweebronnen twee weken gesloten verscheen eerst op Leuven Actueel.

De voorbereidingsfase van de renovatiewerken in de Bib loopt stilaan op zijn einde. “Zo’n 100.000 bibmaterialen zijn al ingepakt”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “De Bib is bijna klaar voor de verhuis van meubilair en materialen naar de tijdelijke locatie in de hal, de foyer en het auditorium van Tweebronnen”. Daar zal vanaf 2 oktober een mooie selectie van populaire, actuele materialen aangeboden worden tot het eind van de renovatiewerken. “Tijdens de verhuis in de tweede helft van september is de hoofdbib gesloten”, vervolgt Vandevoort. “Maar niet getreurd: lezers kunnen nog steeds terecht in de filialen.”

Praktische wijzigingen
Een aantal services verlopen anders tijdens deze korte sluitingsperiode. Ophalen van gereserveerde bibmaterialen in de hoofdbib is tijdens de laatste 2 weken van september niet mogelijk. De afhaalperiode wordt daarom automatisch verlengd tot 12 oktober. Lezers kunnen ook altijd één van de filialen als afhaalplaats kiezen.

Een boek, cd, dvd,… laten overkomen uit een andere bibliotheek kan tijdelijk niet tijdens de maand september. Vanaf 2 oktober kan je hiervoor terug in de hoofdbib terecht.

Tijdens de sluitingsperiode blijft het mogelijk om je boeken in te leveren in de hoofdbib in Leuven. Dat kan steeds via de inleverboxen in de Diestsestraat en de Rijschoolstraat.

En tot slot een fijne verrassing: vanaf 2 oktober tot het eind van de werken is de Bib ook vaker open. Op weekdagen ben je in de Bib Leuven Tweebronnen welkom van 10 tot 18 uur. Enkel op donderdag en zaterdag gelden de huidige openingsuren, namelijk donderdag van 12 tot 20 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur. Bovendien is het filiaal Kessel-Lo op zaterdag de hele dag open, van 10 tot 17 uur.

Het bericht Bib Tweebronnen twee weken gesloten verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over