Bib Tweebronnen opent tijdelijke minibib

2 oktober 2019 | 20u48 | Gepost door redactie
Bib Tweebronnen opent tijdelijke minibib
De stad Leuven renoveert de bibliotheek in Tweebronnen. Tijdens de renovatie werkt de Bib Leuven Tweebronnen door op kleinere schaal, in een ‘minibib’. Deze MiniBib - met nog steeds 80.000 materialen - opende op 2 oktober de deuren.
Het bericht Bib Tweebronnen opent tijdelijke minibib verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De normale publieksruimte van de Bib Leuven Tweebronnen is tijdelijk dicht voor werken”, vertelt schepen van stadsgebouwen Lalynn Wadera. “We vernieuwen er onder meer de vloer die na bijna 20 jaar intensief gebruik echt wel toe was aan vernieuwing. We maken van de gelegenheid gebruik om ook de inrichting wat op te frissen en nieuwe verlichtingsarmaturen te hangen. We verwachten dat de werken klaar zullen zijn in het voorjaar van 2020.”

“Onze belangrijkste boodschap is echter vooral: ‘de bib werkt door’”, vult Dieter Deplancke, afdelingshoofd van de bibliotheek aan. “De filialen blijven gewoon open, in Kessel-Lo op zaterdag zelfs met ruimere openingsuren, namelijk van 10 tot 17 uur. In Tweebronnen kunnen bezoekers terecht in onze nieuwe bib op ‘minischaal’ – naar Leuvense normen.

MiniBib
Om de lezers in hartje Leuven volop te kunnen blijven bedienen, richt de bibliotheek dus tijdelijk een nieuwe MiniBib in. De gangen en het auditorium van Tweebronnen zijn omgetoverd tot een volwaardige bibliotheek met alle materialen die bibliotheekbezoekers gewoon zijn: kranten en tijdschriften, cd’s en dvd’s, strips, games en uiteraard ook boeken. Ook de andere diensten die een bibliotheek aanbiedt, blijven beschikbaar.

“Mini van oppervlakte, maar groots in dienstverlening”, stelt Deplancke. “We blijven een collectie van 80.000 materialen aanbieden, nog keuze te over dus. Ook de collectie in de filialen blijft uiteraard beschikbaar. Daarenboven is cd’s uitlenen vanaf nu gratis en zijn onze openingsuren ruimer geworden, zowel in Leuven als in Kessel-Lo. Voortaan is de Bib Leuven Tweebronnen elke weekdag acht uur open: van 10 tot 18 uur. Op donderdag zijn we open van 12 tot 20 uur. Op zaterdag openen we om 10 uur en sluiten we nog steeds om 17 uur. Als kers op de taart kan je in het bibfiliaal te Kessel-Lo vanaf oktober op zaterdag de hele dag van 10 tot 17 uur terecht.”

Het bericht Bib Tweebronnen opent tijdelijke minibib verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over