Bib heropent met nieuwe bibsoftware

bib
De overgang van de Bib Leuven naar de nieuwe bibsoftware Wise is een feit. De Bib Leuven maakte die overstap samen met veertig andere Vlaams-Brabantse bibliotheken. Vanaf vandaag, woensdag 3 maart, om 10 uur kunnen bezoekers volgens de gewone openingsuren in de Bib Leuven Tweebronnen terecht. In de filialen Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele zijn zij welkom vanaf 14 uur. De overgang naar het nieuwe systeem houdt ook enkele wijzigingen in voor de bibgebruikers.

Bij het begin van de lentemaand viert de Bib Leuven de start van een nieuw hoofdstuk. De bibmedewerkers volgden de afgelopen dagen talloze webinars. Administratieve procedures werden afgestemd in functie van het nieuwe bibsysteem Wise. De gemeenteraad keurde op 1 maart ook enkele aanpassingen van het bibreglement goed.

Gratis ontlenen
“Voortaan kan je in de Bib Leuven naast boeken ook gratis dvd’s, cd’s én e-readers ontlenen”, vertelt schepen Denise Vandevoort. “Je betaalt enkel nog je jaarlijkse bibabonnement. Voor kinderen tot 18 jaar is een abonnement trouwens gratis. Maar het beste nieuws is natuurlijk dat de hoofdbib en de filialen vanaf vandaag de deuren terug wijd open gooien.”

Nieuwe collectie
Tijdens de sluiting ging de aankoop van bibmaterialen gewoon verder. De bibmedewerkers steken nu een tandje bij om deze schat aan nieuwe collectie te verwerken. Binnen enkele dagen staat alles in de rekken te pronken. “De Bib Leuven is klaar voor een nieuw hoofdstuk. En iedereen is welkom om eraan mee te schrijven!”, besluit schepen Vandevoort.

bib

Lees meer over