Bezoekers Parking Ladeuze krijgen goedkoop nachttarief

23 augustus 2019 | 13u27 | Gepost door redactie
Opening academiejaar
Stad Leuven heeft met Parking Ladeuze NV een akkoord bereikt over het invoeren van een goedkoop nachttarief. Tussen 19 uur en 6 uur moet je, wanneer je langer dan 2 uur parkeert, maximum 5 euro betalen in Parking Ladeuze.
Het bericht Bezoekers Parking Ladeuze krijgen goedkoop nachttarief verscheen eerst op Leuven Actueel.

Tussen de stad Leuven en Parking Ladeuze NV loopt een gerechtelijke procedure over de financiële afrekening van de overeenkomst tussen beide partijen. In het kader van een dading –waarbij een einde wordt gesteld aan de gerechtelijke procedure– werd onder meer een akkoord bereikt over het invoeren van een goedkoop nachttarief. Daarnaast betaalt de parking gedurende 10 jaar een erfpachtvergoeding van 240.000 euro. Concreet betekent dit 44.294 euro extra voor de stad voor het jaar 2019. Dit voordeel zal ook de volgende 9 jaar gelden.

Goedkoop nachttarief
Het goedkopere tarief is van toepassing tussen 19 uur en 6 uur. Voor de eerste 2 uur wordt het normale tarief aangerekend. Vanaf het derde uur wordt een vast bedrag van 5 euro aangerekend voor de totale parkeerduur. “De invoering van dit systeem gebeurt ten laatste op 1 december en geldt voor de komende 10 jaar”, aldus schepen Devlies. “Over de startdatum communiceren we later met het parkeerbedrijf.”

Ondersteuning handelsbeleid
“Met het nachttarief maken we parkeren in parkeergarages aantrekkelijker en verminderen we de parkeerdruk op straat. Deze maatregel is meteen ook een stimulans voor de handel, de horeca en de culturele sector. Mensen zullen immers langer in de stad willen blijven. We hebben reeds een aantal parkings die met een voordelig nacht- en/of weekendtarief werken. Het toekomstige voordeeltarief in de Ladeuzeparking sluit hier mooi bij aan”, besluit Devlies.

Het bericht Bezoekers Parking Ladeuze krijgen goedkoop nachttarief verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over