Bewoners bezorgd om nieuwe plannen voor Pakenwijk

21 augustus 2021 | 09u45 | Gepost door annpeeters
pakeswijk
Volgend jaar worden verschillende straten in de Pakenwijk vernieuwd, bushaltes worden afgeschaft, straten worden heraangelegd met wegversmallingen en asverschuivingen en waar mogelijk wordt er onthard en vergroend. Een aantal straten worden eenrichtingsstraten.

In 2022 worden in Heverlee volgende straten heraangelegd: Armand Thiérylaan, Bronlaan, Heidelaan, Kerspelstraat (tussen Pakenstraat en Hertogstraat), Langendaallaan, Milseweg (tot aan Hertogstraat),Pakenstraat en Voordelaan.

In een video toont het stadsbestuur het voorontwerp. 

In juni 2021 organiseerde stad Leuven een online buurtgesprek voor de bewoners van de Bronlaan en Heidelaan. Deze straten worden ingericht als woonerf.Tijdens een online infomoment op donderdag 23 september 2021 om 19.30 uur geeft het stadsbestuur uitleg over dat voorontwerp en beantwoorden ze vragen. 

De werken die gepland staat zijn het vernieuwen van het wegdek, snelheidsremmers aanleggen, ontharden en vergroenen en aanleg van parkeerplaatsen. De ontharding baart buurtbewoners zorgen. In de wijk staan heel wat woningen uit de jaren zestig. Bewoners vrezen dat door de stijging van het waterpeil hun kelders onder water zullen komen te staan. Ook de afschaffing van twee bushaltes,  halte Parkdallaan en halte Kerspelstraat, baart hen zorgen. Ze hopen dat het stadsbestuur rekening houdt met hun bezorgdheden.

Lees meer over