Bewoner woonzorgcentrum Booghuys besmet met coronavirus

20 maart 2020 | 15u53 | Gepost door redactie
Stad roept op tot wereldwijde solidariteit met coronaslachtoffers
Vandaag testte een bewoner van woonzorgcentrum Booghuys positief op het coronavirus. De bewoner werd onmiddellijk afgezonderd van andere bewoners en zijn familie werd onmiddellijk op de hoogte gebracht.
Het bericht Bewoner woonzorgcentrum Booghuys besmet met coronavirus verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zorg Leuven trof al strenge veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo geldt er een algemeen bezoekersverbod in alle woonzorgcentra van Zorg Leuven. Enkel het personeel dat er werkt en externe medische hulpverleners mochten het woonzorgcentrum nog betreden onder strenge voorwaarden. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is een bewoner besmet geraakt met het coronavirus. In overleg met de coördinerend en raadgevend arts (CRA) van het woonzorgcentrum en volgens de procedures van het agentschap Zorg en Gezondheid werd de bewoner onmiddellijk in een afgesloten kamer geplaatst en nam het woonzorgcentrum bijkomende en noodzakelijke maatregelen. Uit voorzorg zullen ook de andere bewoners in afzondering verblijven tot zolang het nodig is. De familieleden van alle bewoners werden vandaag telefonisch op de hoogte gebracht.

In WZC Booghuys verblijven momenteel 72 bewoners verdeeld over drie afdelingen. Het zorgpersoneel zet zich al ruim een week extra in om het alle bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kunnen de bewoners via een tablet per afdeling toch nauw in contact blijven met hun familie en vrienden. Het personeel van het woonzorgcentrum blijft ook, zoals nu al gebeurde, om de twee dagen telefonisch contact opnemen met een familielid van iedere bewoner.

Zorg Leuven evalueert dagelijks alle voorzorgsmaatregelen en blijft waakzaam om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en al haar bewoners te beschermen.

Oproep

Ten slotte doet Zorg Leuven nog een warme oproep aan iedereen die mondmaskers van het type FFP1, FFP2 of FFP3 of beschermschorten heeft. Heb je nog een of meerdere mondmaskers of beschermschorten in huis? Dan mag je die afleveren aan het onthaal van WZC Booghuys, A. Vesaliusstraat 10 bus 0101, 3000 Leuven. Bel even aan, want je mag het woonzorgcentrum niet betreden. Dan kan je je pakje aan de voordeur neerzetten. Ons onthaal haalt het vervolgens op. Alvast bedankt!

Het bericht Bewoner woonzorgcentrum Booghuys besmet met coronavirus verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over