Bestuurders onder invloed

Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent
Zondag zette de politie een wagen aan de kant op de Diestsesteenweg en maandag werd een bromfietser halt gehouden, beiden testten positief.

Zondag omstreeks 13.30u maakte een getuige melding bij de politie van een zwalpend voertuig op de Diestsesteenweg in Kessel-lo. De politie kon het voertuig aantreffen geparkeerd op het fietspad. De bestuurder kwam net uit de winkel en stapte opnieuw in het voertuig. Onmiddellijk na vertrek werd het voertuig aan de kant gezet. De bestuurder werd onderworpen aan een ademtest, met positief resultaat. De 31-jarige man was dermate onder invloed dat hij meegenomen werd naar het commissariaat om daar zijn roes uit te slapen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Maandag omstreeks 01.20u merkte een patrouille een bromfietser op in de Brouwersstraat in Leuven die zonder reden aan het claxonneren was. De 22-jarige bestuurder werd aan de kant gezet voor controle. Een ademtest toonde aan dat de jongeman onder invloed van alcohol was. Aangezien er ook tekenen van druggebruik waren, werd hij ook onderworpen aan een speekseltest, met positief resultaat. Bij de controle van de boorddocumenten kon geen geldig verzekeringsbewijs aangetroffen worden. Om die reden werd de bromfiets in beslag genomen.

Lees meer over