Bestuurders onder invloed

21 juni 2020 | 09u47 | Gepost door redactie
Alcohol in het verkeer
Zaterdagavond zette de verkeerspolitie 103 bestuurders aan kant voor een controle. Allemaal moesten ze een alcoholtest afleggen. Twee bestuurders hadden een glas te veel op en kregen hiervoor een proces-verbaal. Ook een bestuurder die onder invloed van drugs achter het stuur zet, kreeg een pv. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Verder […]
Het bericht Bestuurders onder invloed verscheen eerst op Leuven Actueel.

Zaterdagavond zette de verkeerspolitie 103 bestuurders aan kant voor een controle. Allemaal moesten ze een alcoholtest afleggen. Twee bestuurders hadden een glas te veel op en kregen hiervoor een proces-verbaal. Ook een bestuurder die onder invloed van drugs achter het stuur zet, kreeg een pv. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren. Verder werden nog een tiental boetes uitgeschreven waarvan 2 voor chauffeurs die rondreden met een auto waarvan de technische keuring vervallen was, één voor het bellen tijdens het rijden, één voor het niet dragen van de gordel en eentje voor een jonge bestuurder, die rondreed met een tijdelijk rijbewijs waarmee niet tijdens het weekend mag gereden worden. De controles vonden plaats tussen 18 uur en 2 uur. Er werd gecontroleerd in de Doleegstraat, de Kolonel Begaultlaan, de Diestsesteenweg en de Vuurkruisenlaan.

Een 53-jarige bestuurster uit Bierbeek werd zaterdag omstreeks 23 uur in de Heidebergstraat in Kessel-Lo gecontroleerd. De ademtest die ze aflegde was positief.

Een 42-jarige man uit Leuven reed vrijdagavond even voor 21 uur in het centrum van de stad in dronken toestand bijna enkele wandelaars aan. Toen de man in de Naamsestraat zijn parkeerplaats verliet, botste hij met zijn voertuig tegen de muur van een gebouw van de universiteit. Daarna vervolgde hij zijn weg waarbij hij bijna een koppel aanreed. Het was de vrouw van dit koppel die de politie verwittigde. Een patrouille kon het zwalpend voertuig ter hoogte van het Herbert Hooverplein aan kant zetten. De dronken chauffeur werd overgebracht naar het politiecommissariaat waar hij een positieve ademtest aflegde, zijn rijbewijs onmiddellijk voor 14 dagen moest inleveren en zijn roes in de cel kon uitslapen. De man zal het later voor de politierechter mogen gaan uitleggen.
Eerder die avond was in het verkeersvrije deel van de drukke Tiensestraat al een 62-jarige man uit Zaventem gecontroleerd die een bestelwagen bestuurde. De zestiger legde een positieve ademtest af. Hij moest zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren en kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Het bericht Bestuurders onder invloed verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over