Bert Longin ontvangt prestigieuze Zolder Legend Trophy

16 januari 2023 | 22u09 | Gepost door annpeeters
Bert
Tijdens de prijsuitreiking van het seizoen 2022 van het Belcar Endurance Championship werd Bert Longin, met zeven overwinningen zegerecordhouder in de 24 Uur van Zolder, door Circuit Zolder geëerd.

Longin mocht uit handen van Harry Steegmans, general manager van het circuit, de prestigieuze Zolder Legend Trophy ontvangen. De Leuvenaar komt zo in een heel select lijstje terecht, want de vorige rijders die voor hun verdiensten voor de autosport in de bloemen werden gezet luisteren naar de namen Jackie Stewart, Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Yvette Fontaine en Albert Vanierschot.

“Ik moet toegeven: ik was even van mijn melk”, zegt Bert Longin met een brede glimlach. “Dit had ik niet verwacht. En ik moet het ook niet onder stoelen of banken steken: ik voel me zeer vereerd en ben heel blij met deze erkenning. Ik leef met veel passie voor de autosport, probeer nu ook de jongere generatie te helpen de juiste stappen te zetten, en een onderscheiding als deze maakt mijn motivatie alleen maar sterker. Ik wil de mensen van Circuit Zolder dan ook van harte bedanken, en zeker ook alle teams die me hebben geholpen in het behalen van het zegerecord in de 24 Uur van Zolder.”

Lees meer over