Bert en Stienes Longin klaar voor eerste Belcar e-race

23 April 2020 | 14u23 | Gepost door redactie
Bert en Stienes Longin klaar voor eerste Belcar e-race
Iedere autosportfan kijkt ontzettend uit naar racecompetities. Omdat dit jaar het gemis aan autosport groot is, heeft de Belcar-organisatie besloten om de liefde voor het racen gewoonweg thuis voort te zetten: een virtueel kampioenschap voor piloten en andere e-racers. Ook Leuvense racepiloot Bert Longin zal met Krafft Racing van de partij zijn samen met zijn zoon Stienes en Christoff Corten. Op 26 april wordt om 17u15 het startsignaal van de race gegeven.
Het bericht Bert en Stienes Longin klaar voor eerste Belcar e-race verscheen eerst op Leuven Actueel.

Longin is alvast enthousiast over het initiatief: “Chapeau voor Belcar. Zo snel een e-race op poten zetten, dat getuigt van een flinke dosis innovativiteit. Mijn telefoon staat sinds de aankondiging niet stil en de e-race was in no time uitverkocht.”

Hoe gaat zo een virtuele race nu in zijn werk? Deelnemende teams schrijven zich in op de virtuele iRacing service. Daar krijgen ze de kans meermaals een training te volgen, om vertrouwd te raken met het systeem. De virtuele race komt zo veel mogelijk overeen met hoe het er in de werkelijkheid aan toe zou gaan, met 125 minuten durende teamraces op het Circuit Zolder. Het kampioenschap wordt live uitgezonden, mét live commentaar. Echt iets om naar uit te kijken dus!

Belcar steunt bovendien haar gemeenschap door het inschrijvingsgeld van 10 euro per team te doneren aan lokale liefdadigheidsinstellingen.

Kom dus op 26 april supporteren voor jouw team in de livechat!

Het bericht Bert en Stienes Longin klaar voor eerste Belcar e-race verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over