Belofte Stan Van Tricht ziet wel iets in de WK-omloop in eigen streek

19 september 2021 | 10u14 | Gepost door redactieleuven…
Stan Van Tricht
WK
Vierdejaarsbelofte Stan Van Tricht (21) is bezig aan een uitstekend wielerjaar en dat uitte zich op korte tijd al in een stageplek bij the Wolfpack van Deceuninck – Quick-Step én een WK-selectie! Als nieuwe kracht bij de blauwe brigade won hij enkele dagen geleden al zijn eerste profkoers in Gullegem, hij bezorgde Quick-Step de zevende zege op twaalf jaar tijd. Belangrijker nog, hij wees vriend en vijand op zijn prima vorm.

“In Gullegem ging ik met enorm goede benen van start, goed genoeg om mee te doen om winst. Het draaide goed uit, ook al omdat ik het klappen van de zweep in profkoersen ken. In Gullegem, Quick-Stepland winnen, dat was een enorm leuke ervaring”, blikt Stan terug op zijn recentste succes. Zijn WK-selectie was al even veilig gesteld.
“Ik was niet enorm verrast door mijn selectie, de omloop ligt me goed en ik kreeg de voorbije periode het vertrouwen om hier naartoe te groeien. Ik heb laten zien dat ik het niveau aankan, de laatste weken waren prima. Dat is ook de reden waarom ik die stageplek kreeg bij Deceuninck – Quick Step, ik liet regelmaat zien, ben explosief, evolueer goed en kan op de meeste ondergronden behalve het hooggebergte wel iets laten zien”, opent Van Tricht. “We zullen als Belgen goed moeten samen werken om vooraan goed gepositioneerd te zitten. Ik denk niet dat het nodig zal zijn om onderweg vele manschappen op te offeren om op kop te rijden. Het komt erop neer om met zoveel mogelijk landgenoten nog vooraan te rijden wanneer het verschil zal worden gemaakt. Ik heb de ambitie om de finale van nabij mee te maken en een heel goede uitslag te rijden.” Het WK zal volgens Van Tricht uit Boutersem een wielerfeest worden.
 

"Ik verwacht enorm veel volk langs de omloop. Als je je weg goed kent, kan je door binnendoor te gaan, meermaals per ronde de renners zien. Ik verwacht dat de koers en het WK de interesse daarin nog verder aanwakkeren, maar dat leeft daar al enorm. Ik bekijk dit wereldkampioenschap als de bekroning van de vele organisaties van wielerkoersen in Leuven en Overijse en alles in de omgeving.” Van Tricht verwacht geen sprint in groot gezelschap in de strijd om de titel en ereplaatsen.
“De koers is al wat langer dan normaal, de helling zijn niet supersteil maar de plaatsing zal cruciaal worden. Je gaat op die hellingen van brede naar smalle delen en moet ook in gootjes rijden, dat doet deels aan de Ronde van Vlaanderen denken. Als er openingen vallen, moet je goed gepositioneerd zitten. Op een WK wordt er ook steeds enorm hard gereden, ik ben er klaar voor!”

Pronostiek:

1. Wout Van Aert

2. Sonny Colbrelli

3. Matej Mohoric

Lees meer over