Beide bushaltes ter hoogte van Wijnpersstraat en Ten Wijngaard na de Krokusvakantie in gebruik

25 februari 2020 | 11u13 | Gepost door redactie
Beide bushaltes ter hoogte van Wijnpersstraat en Ten Wijngaard na de Krokusvakantie in gebruik
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft langs de ring van Leuven (R23) twee bushaltes aangelegd ter hoogte van de Wijnpersstraat en Ten Wijngaard. Vanaf maandag 2 maart wordt ook de bushalte aan de kant ‘Ten Wijngaard’ in gebruik genomen. De bushalte kant ‘Wijnpers’ wordt sinds januari bediend door vervoersmaatschappij De Lijn. De werken gingen van start in november 2019. De Vlaamse Overheid investeert samen met de Stad Leuven in totaal voor 700.000 euro in betere bereikbaarheid en toegankelijkheid voor de westelijke ring van Leuven. Binnen dit budget zit een investering van circa 175.000 euro vanuit de Stad Leuven door de aanleg van de wandelpaden naar beide bushaltes.
Het bericht Beide bushaltes ter hoogte van Wijnpersstraat en Ten Wijngaard na de Krokusvakantie in gebruik verscheen eerst op Leuven Actueel.

De twee nieuwe haltes ‘Leuven Wijnpers’ zorgen ervoor dat de scholen langs de Leuvense ring vlotter en veiliger te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Vlaams Minister van Mobiliteit Lydia Peeters legt uit: “De nieuwe haltes liggen aan de westelijke ring rond Leuven, vlakbij de secundaire school De Wijnpers en avondschool CVO Volt. Hier waren vroeger geen haltes. Met deze twee nieuwe haltehavens nemen schoolgaande jongeren en volwassen vlotter en veiliger het openbaar vervoer.” Aan beide haltes kunnen twee bussen achter elkaar halt houden. De fietspaden zijn achter de haltes aangelegd, zodat voetgangers veilig de bus kunnen uitstappen.

Bediend door lijnen 600, 601, 658, 318, 651 en 395
De bushalte ‘Leuven Wijnpers’ aan de binnenring was al sinds begin januari in gebruik. Vanaf 2 maart, vlak na de Krokusvakantie wordt ook de halte aan de overkant van de ring bediend door de bussen van De Lijn. De buslijnen 600, 601, 658, 318, 651 en 395 bedienen om de tien minuten beide haltes. Lijn 410 rijdt ook langsheen de ring, maar stopt niet aan deze bushaltes.

Wandelpaden tot aan bushaltes door Stad Leuven
De aanleg van de bushaltes gebeurde door het Agentschap Wegen en Verkeer. “De Stad Leuven investeerde bijkomend in de aanleg van de wandelpaden naar de bushaltes”, verduidelijkt Dirk Vansina, schepen van Openbare Werken. “Volgens de huidige planning worden ze volledig afgewerkt in maart 2020. Vanop de lager gelegen Mechelsevest en Ten Wijngaard kan je dan te voet beide bushaltes bereiken. Zeker de schoolgaande jeugd krijgt zo een veiligere route.” Om de wandelpaden voor iedere gebruiker toegankelijk te maken, is de schuine helling langs de ring aangepast en zijn een aantal bomen en struiken gerooid. Voor omwonenden dichtbij de ring van Leuven blijft er nog voldoende groen aanwezig en is de Den Boschsingel enkel een stuk zichtbaar ter hoogte van de doorsteek naar de bushalte.

Het bericht Beide bushaltes ter hoogte van Wijnpersstraat en Ten Wijngaard na de Krokusvakantie in gebruik verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over