Baby Franco krijgt definitief kruisje op graf

18 oktober 2019 | 15u35 | Gepost door redactie
Sultan van Oman is overleden
An Andries van uitvaartonderneming ‘Nooit Vergeten’ uit Kessel-Lo heeft een nieuw kruis laten ontwerpen voor baby Franco. Het jongetje overleed in december 2017, maar kreeg een eenzame uitvaart. An bleef zich het lot van het kindje aantrekken.
Het bericht Baby Franco krijgt definitief kruisje op graf verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Franco was een sterrenkindje voor wie ik de uitvaart nog regelde toen ik werkte voor een andere begrafenisondernemer.  Franco overleed op de  verjaardag van mijn zoontje Finn, namelijk op Sinterklaasdag 6 december 2017. Zijn verhaal raakte me zo hard dat ik de verantwoordelijke van UZ Leuven aanraadde om op zijn minst ‘De Eenzame Uitvaart’ erbij te betrekken en zelfs erop stond dat dichter Peter Mangelschots zich zelf zou ontfermen over dit kleine kereltje. Het lot van Franco en zijn grafje heeft me echter nooit losgelaten. Het originele, voorlopige kruisje is door weer en wind gegaan en stond zelfs niet meer overeind. Dat greep me tijdens mijn laatste bezoek aan zijn grafje zo hard aan dat ik daar iets aan wilde doen. Voor vele jonge    ouders is naast  het verlies van hun kindje en hun rouwverwerking, vaak een mooi grafmonument niet dadelijk betaalbaar. En kleine Franco heeft niemand.”

Voor een weerbestendig en aangepast alternatief ging  An te rade bij Nick Loomans van ‘The Laser Factory’ uit Linden “We ontwierpen een kruis in onbehandeld teak hout: niet alleen weer-resistent en betaalbaar, maar ook mooi, lief en warm. Perfect voor dit kleine kereltje. We werken ook aan een permanente grafsteen voor hem. Maar voorlopig zijn we al blij  dat zijn naam nu voor de komende periode van Allerheiligen, Allerzielen en straks  ook op 8 december – Wereldlichtjesdag – weer leesbaar zal zijn. Want geen enkel kindje verdient het om vergeten te worden en wij als mens, maatschappij kunnen gerust een steentje bijdragen, vooral wat kleine baby Franco aangaat.”

‘Nooit Vergeten’ is de eerste gespecialiseerde babyuitvaartonderneming in België en bestaat sinds mei 2019. www.nooitvergeten.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Baby Franco krijgt definitief kruisje op graf verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over