BAAS boven BAAS inspireert Leuvense starters

22 november 2019 | 19u17 | Gepost door redactie
BAAS boven BAAS inspireert Leuvense starters
Op zaterdag 30 november worden de deuren van het Radiohuis vanaf 13.30 uur opengezet voor ondertussen al de derde editie van BAAS boven BAAS. Tijdens deze inspiratienamiddag betreden verschillende sprekers het podium om hun ondernemersverhaal uit de doeken te doen en geven ze interessante tips aan jong ondernemend Leuven.
Het bericht BAAS boven BAAS inspireert Leuvense starters verscheen eerst op Leuven Actueel.

BAAS boven BAAS is een evenement dat georganiseerd wordt door MIJNLEUVEN en dat jonge, Leuvense starters omver blaast met inspirerende verhalen en praktische handvaten die hun opstart als (toekomstig) ondernemer vergemakkelijken, om hen zo nog net het duwtje in de rug te geven dat ze nodig hebben. De namen die geprogrammeerd staan, zijn dan ook niet min:

  • Frederik Van den Bril – copywriter en journalist – heeft het over freelancing for dummies;
  • Veerle Spaepen – expert rond fashion en duurzaamheid – geeft tekst en uitleg over (het opstarten van) een kledingbibliotheek;
  • Jens Crabbé – van Leuvens koffielabel en branderij MOK – vertelt over hoe hij gelanceerd raakte.

Daarnaast staan verschillende experts klaar om te helpen bij concrete ondernemerschapsvragen over o.a. boekhouding, statuten en financieel plan. De dag wordt afgerond met de bekendmaking van de 20 jongeren die dit najaar het BAAS-traject volgden en op basis van hun pitch het komende voorjaar verder individueel begeleid zullen worden.

Naast een hoogdag voor ondernemerschap is het evenement dan ook het sluitstuk van BAAS, het ondernemerschapsproject waar 18- tot 30-jarigen in groep ondersteund worden bij hun ondernemerschapsidee. Afgelopen zomer schreven opnieuw meer dan 100 Leuvense jongeren zich in voor dit project. Van wie de ondernemerschapsmicrobe nog maar net voelde, tot wie al de vierde kladversie van z’n businessplan uitschreef, iedereen was welkom en kreeg op basis van de fase waarin hij zich bevond relevante inhoudelijke sessies aangeboden. Olivia Dotremont (23) schreef zich vorig jaar in voor “Pril-Idee” en volgde afgelopen editie het ‘Pre-Starter’-traject. “Ik ben gepassioneerd door yoga en wil hier graag zelfstandig mee verder. Vorig jaar concretiseerde ik mijn idee en kreeg ik echt de motivatie te pakken om met mijn concept effectief uit te werken. De voorbije maanden kwam alles dan in een stroomversnelling terecht en ondertussen zijn we enthousiast op zoek naar een pand zodat we in 2020 kunnen opstarten.”

Alle deelnemers van het BAAS-traject krijgen de kans om voor een professionele jury hun (business)idee te pitchen. Twintig concepten worden nadien geselecteerd en krijgen in het voorjaar van 2020 individuele coaching aangeboden door MIJNLEUVEN. “We zetten als stad nu al enkele jaren sterk in op ondernemerschap en zien hierbij een belangrijke rol binnen jeugdwerkorganisaties”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina. “Het laagdrempelig initiatief, het groepsgevoel en de experimenteerkansen die MIJNLEUVEN biedt binnen BAAS, zijn de ideale mix om tot mooie resultaten te komen.” Ook schepen van economie Lalynn Wadera juicht het BAAS-project alleen maar toe. “Ik zie enorm veel ondernemerszin bij jonge mensen. Via BAAS krijgen ze de kans om hun idee vorm te geven en krijgen ze de nodige ondersteuning om alles verder uit te rollen. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn, want zonder deze talentvolle ondernemers geen bruisende stad.”

Praktisch
BAAS boven BAAS start op zaterdag 30 november om 13.30 uur in het STADHUIS van MIJNLEUVEN én het Radiohuis, ingang langs de Boekhandelstraat 2. Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht via de ticketlink van het evenement.

Het bericht BAAS boven BAAS inspireert Leuvense starters verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over