Autoschuimer viseert minstens tien geparkeerde wagens in Leuven en Kessel-Lo

ruit

In de nacht van zondag op maandag werd er in maar liefst tien geparkeerde voertuigen ingebroken. Er werd vooral in Kessel-Lo en Leuven toegeslagen.

Een eerste melding kwam van de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. Daar werd een autoradio uit een wagen gestolen. Er was evenwel geen braakschade op te merken. Bij het stelen van de autoradio werd vermoedelijk ook een andere kabel beschadigd, want de wagen weigerde nadien dienst.

De tweede melding kwam van de Werkhuizenstraat in Kessel-Lo. Daar werden drie auto’s opengebroken, telkens door het beschadigen van een venster aan de passagierszijde. De eigenaars van de wagens kwamen er plaatse. Ze konden alle drie vaststellen dat er niets uit hun voertuig gestolen werd. Op één van deze wagens werd wel de autoradio van de auto op de Diestsesteenweg aangetroffen.

Ook in de Justus Lipsiusstraat in Leuven werden twee wagens bezocht. Hier werd telkens het venster rechts achteraan verbrijzeld. Hoewel de beide auto’s duidelijk doorzocht werden, werd ook hier niets gestolen. De laatste melding kwam uit de Arnould Nobelstraat in Leuven. Ook daar werd van vier geparkeerde wagens het venster rechts achteraan stukgeslagen. Uit één van de vier auto’s werden twee flesjes parfum gestolen. Bij de andere drie wagens was er behalve de beschadigde ruit geen nadeel. De politie deed op elke locatie een buurtonderzoek en analyseert
camerabeelden. Voorlopig is er nog geen spoor naar de verdachte(n).

Lees meer over