Asfalteringswerken richting Limburg: ernstige hinder tijdens avondspits op donderdag

e314
Wegen en Verkeer legt op de E314 een spitsstrook aan richting Limburg tussen Wilsele en Aarschot. Normaal gezien vonden er eerder deze week over een zone van ongeveer anderhalve kilometer, die net na het viaduct van Wilsele start, frees- en asfalteringswerken plaats op de linkerrijstrook en in de middenberm. Door de overvloedige regenval van de voorbije dagen is die planning echter gewijzigd. Onder voorbehoud van onvoorziene weersomstandigheden, wordt het verkeer richting Limburg op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni, dat nu over twee versmalde rijstroken rijdt, over één versmalde rijstrook gestuurd. Vooral donderdag tijdens de avondspits zal er daardoor ernstige hinder zijn. Voor het verkeer aan de andere kant van de snelweg (richting Brussel / Luik) blijven er twee rijstroken open voor gebruik.

Verkeer over één versmalde rijstrook in plaats van twee
Sinds woensdagmorgen 8.30u tot 14u30 in de namiddag rijdt het verkeer op de E314 richting Limburg op één versmalde rijstrook voor het aanbrengen van een nieuwe onderlaag asfalt. Tijdens de avondspits kan er wel terug over twee versmalde rijstroken worden gereden. Vanaf donderdagmorgen 24 juni (vanaf 8u30) is er opnieuw maar één versmalde rijstrook beschikbaar en dat tot vrijdagmorgen 25 juni (6u). Vooral tijdens de avondspits van donderdag zal dat voor ernstige hinder en extra file richting Limburg zorgen. Op dat moment wordt een deel van het actuele linkse rijvak afgefreesd om voldoende ruimte te creëren voor de nieuwe asfaltlaag die in de nacht van donderdag op vrijdag wordt aangelegd.
 

Spitsstrook voor vlottere avondspits richting Limburg
De toekomstige spitsstrook begint net voorbij de oprit Herent (nr. 18) van de E314 en wordt doorgetrokken tot net voor de afrit Aarschot (nr. 22)  van de E314, dertien km verder. Net zoals op de andere spitsstroken van Wegen en Verkeer (bijv. op de E40 Brussel-Luik en de E313 Antwerpen-Hasselt) wordt de spitsstrook van de rechterrijstrook gescheiden door een lijn van lange witte strepen van 10 meter en een tussenafstand van 2,5 meter. Wanneer de drukte op de snelweg richting Limburg toeneemt, zullen digitale borden boven de rijweg aangeven dat de extra rijstrook gebruikt kan worden. Volgens de huidige planning kan de spitsstrook open in oktober 2021.

>> Meer info over de spitsstrook leest u op deze webpagina.

Lees meer over